Ugrás a tartalomra

Húsz éve tagja a NATO-nak – kiállítás az egyetemen

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 22. kedd 18:29
Magyarország NATO-hoz való csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Miskolci Egyetemen. A több mint 100 fotón a magyar honvédség életét láthatják, és történelmi betekintést kaphatnak a csatlakozás körülményeiről és az azóta történtekről. Magyarország 1999-ben csatlakozott a NATO-hoz Csehországgal és Lengyelországgal együtt.
Fotó: Mocsári László

A NATO-csatlakozás alkalmából készült kiállítás megnyitóján az egyetem rektora azt mondta, fontos a biztonságunk, a csatlakozással pedig az ország húsz éve fellélegezhetett. - Magyarország 1999-ben megnyugodhatott, hogy tagjai lettünk talán a Föld egyik legerősebb katonai erejének, és hogyha Magyarországot külső fegyveres támadás fogja érni, akkor nyugodtak lehetünk, mert a NATO meg fog bennünket védeni - mondta Torma András.

A kiállítás egyik fontos célja, hogy a fiatalok megismerhessék a Magyar Honvédség életét, az általa megfogalmazott célját és elvárásait, valamint egy történelmi áttekintő a szövetséghez való csatlakozásról.

Juhász István, a Magyar Honvédség Védelempolitikai Főosztály vezető szakreferense úgy nyilatkozott, ez a kiállítás tartalmazza azt a nehéz utat, amikor megfogalmazódtak a célok, különböző álmok és tervek, hogy hogyan lépjünk be a NATO-ba és hogyan legyünk a szövetség aktív és szerves tagja.

Idén áprilisban volt pont 70 éve, hogy az alapító országok létrehozták a katonai egyesülést. Azóta már összesen 29 ország tagja a szövetségnek. A kiállítás egészen november 8-ig látogatható.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!