Ugrás a tartalomra

Varga László: Hosszabbítsák meg a határidőket!

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. március 16. hétfő 13:29
Meg kell hosszabbítani a helyi adók megfizetésével kapcsolatos határidőket – erről Varga László, szocialista országgyűlési képviselő beszélt a Miskolc TV-nek. 
Fotó: Mocsári László

Mint arról korábban beszámoltunk, Miskolcon is akadozik a helyi adók értesítőinek és csekkjeinek kiküldése. A polgármester hivatal korábbi közleménye arról írt, hogy a késés a központi informatikai szolgáltatás és a posta leterheltsége miatt van. A március 16-án esedékes adók fizetésével kapcsolatos dokumentumok megérkezéséig pedig a lakosság türelmét kérik.
- A késedelem egy, az Államkincstár által üzemeltetett központosított rendszer hibájából állt elő. Ebben a helyzetben, ami az országban kialakult, egyetlen magyar állampolgár, egyetlen miskolci sem vállalhat többlet terhet. A kormánynak haladéktalanul intézkednie kell a hatáskörébe tartozó határidők kitolásáról legalább kettő héttel - hangsúlyozta Varga László. Hozzátette: - A kormánynak haladéktalanul intézkednie kell annak kapcsán is, hogy ez a központosított rendszer éjfél után ne számolja automatikusan hozzá a késedelmi pótlékot a befizetésekhez.  
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!