Ugrás a tartalomra

Buszmegállóban akarták kirabolni az idős asszonyt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 22. hétfő 10:33
Az utcán támadta meg az idős sértettet az a férfi, akinek pénteken rendelte el letartóztatását a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint február 17.-én délelőtt Miskolcon az egyik Szentpéteri kapui buszmegállóban várakozott a 68 éves sértett nő, amikor az arra sétáló gyanúsított egy hirtelen mozdulattal megpróbálta kitépni az asszony kezében lévő táskát.

A sértett szorította a táska fülét, azonban a gyanúsított ismét megrántotta azt, minek hatására a sértett a járdára esett és elengedte a táskát. A gyanúsított futásnak eredt, azonban a tettét két szolgálaton kívüli rendőr észrevette. A rendőrök feltartóztatták a férfit és a sértett részére visszaadták a táskát.

Egy másik alkalommal a gyanúsított bement a Miskolc, Petneházy utcán lévő társasház egyik lakásába és onnan illatszereket, tabletet, 1 pár hangszórót vitt el.

A gyanúsítottal szemben rablás és lopás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 11 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől.

A gyanúsított egzisztenciális helyzete, életmódja miatt feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra 2021. március 19-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!