Ugrás a tartalomra

Hivatásuk mesterei lettek

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 14. kedd 19:32
Tizenöt mesterlevelet adtak át fodrász és gázszerelő szakembereknek kedden a megyei iparkamara székházában.  
Mesterleveleket adtak át a BOKIK-nál - Juhász Ákos képgalériája

Lezárult a BOKIK idei mesterképzése, ennek eredményeképp avathattak újabb mestereket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában (BOKIK). Kedden nyolc fodrász és hét gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő veszi át mesterlevelét ünnepélyes keretek között.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke a minap.hu érdeklődésére elmondta, az elmúlt húsz évben több ezer ilyen mesterlevelet adtak át olyan szakembereknek, akik megcélozták szakmájukban a csúcsot.

- A mesterek a szakmunka diplomásai. Én azt gondolom, hogy minden egyes mesteroklevél egy magasabb tudást, egy magasabb színvonalat hoz a gazdaságban, legyen termelés, építőipar vagy szolgáltatás a terület. Örülök annak, hogy ebben a nagyon nehéz időszakban is tizenöt újabb ilyen oklevelet adhatunk át, ez Miskolcnak, a megyének és az egész országnak fontos – mondta.

A tizenöt mesterember egyike Takács Gabriella fodrász, aki lapunknak elmondta, tíz éve dolgozik fodrászként, de mai napig is örömmel tölti el minden egyes alkalom, mikor egy vendége örömmel, elégedetten távozik a szalonból. 
- Az, hogy szakmám mestere lettem számomra egy nagyon komoly felelősség és azt is jelenti, hogy továbbra is tanulnom kell minden nap, hiszen a divat fejlődik, és nekünk követni kell ezt, ha azt szeretném, hogy a vendégeim később is elégedettek legyenek a munkámmal – mondta Gabriella, aki hozzátette: megtiszteltetésnek veszi azt, hogy a mesterlevél birtokában most már oktathatja is a következő generációt. 



Mesterlevelet kaptak:
Fodrász: Adorjáni Adrienn, Bodolay-Pajkó Katalin, Kemény-Pál Enikő, Ónodi Ágnes, Szabó Dalma, Takács Gabriella, Varga-Éliás Mónika és Zachar Bernadett.
Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő: Iski Gergő, Kalló Zoltán, Majoros Balázs Ferenc, Mertus Gábor, Mertus Tamás, Seres László, Veres Roland
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!