Ugrás a tartalomra

Koronavírus: utoljára március második felében volt ilyen kevés új beteg

MTI
Utoljára módosítva
2020. június 01. hétfő 08:27
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki hétfőre az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál.híre szerint, mára mindössze egy idős, krónikus beteg hunyt el a világjárvány miatt. Ezzel 527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő. Az aktív fertőzöttek 41, az elhunytak 59, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal továbbra is igyekszik leszögezni, a védekezés második szakaszában van az ország, ami közel sem nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. "Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek  és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sport rendezvények" - emlékeztetnek. 

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is  fenn kell tartani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!