Ugrás a tartalomra

Miskolc polgármestere: a Fidesz-KDNP képviselői lobbizzanak a városért!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 22. szombat 20:20
A városvezetés közben azon dolgozik, hogy újranyithassák a Barlangfürdőt - most talán lesz is remény erre.

Szombat este újabb Facebook-posztot írt Miskolc polgármestere az elmúlt napok egyik legfontosabb kérdésében: mi van, mi lesz a Miskolctapolcai Barlangfürdővel?

Veres Pál kiemelte, a városvezetés "hetek óta azon dolgozik, számol, egyeztet a turisztikai szakemberekkel, szállásadókkal, vendéglátósokkal, a BOKIK-kal, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdőt év végéig újranyithassa".

- Az elmúlt hetek tárgyalásainak eredménye, hogy most talán lesz remény arra, hogy a város egyik ikonikus fürdője ismét vendégeket fogadhasson - tudatta.

De a városvezetés - folytatta a polgármester - nemcsak a következő két hónapban gondolkodik, nemcsak arra próbál megoldást találni, hogy év végéig üzemeljen a fürdő - olyan megoldásokat keresnek, olyan tárgyalásokat kezdeményeztek, amelyek hosszútávon rendezhetik a Barlangfürdő és a turisztikai szektor jövőjét.

- Miközben hetek óta ezen dolgozunk, a miskolci Fidesz-KDNP arra sem veszi a fáradtságot, hogy ebben a válságos helyzetben legalább a közgyűlési ülésekre bejárjanak. Csütörtökön a közgyűlési terem üres székei jelezték: cserbenhagyták Miskolcot. Most pedig kiállnak, követelik, nyissuk ki a fürdőt. Mi pedig követeljük, járjanak be dolgozni, és lobbizzanak a kormánynál Miskolcért, a miskolciakért - hangsúlyozta a városvezető.

Mint arról lapunk is beszámolt, a polgármester rendkívüli ülést hívott össze csütörtökre, hogy a városvezetés tájékoztassa a közgyűlést az energiaárak változásának önkormányzati gazdálkodásra gyakorolt hatásáról. A Fidesz-KDNP miskolci frakciója azonban - negyed órával a rendkívüli közgyűlés megkezdése előtt - a Facebook-oldalán jelezte, hogy nem vesz részt az ülésen.

Bár a közgyűlés így is határozatképes volt, a polgármester őszinte megdöbbenésének adott hangot a bojkott miatt.

- Többször elmondták ők is, hogy megoldást kell találni az energiaválság okozta problémákra, most pedig éppen erről beszélünk. Hecckamányuk részeként éppen néhány napja követeltek rendkívüli közgyűlést, most itt van, ahol a kormány által összehívott egyeztetésről szeretnék beszámolni a közgyűlésnek, a további teendőkről szeretném tájékoztatni a város közösségét. Mi most tulajdonképpen a kormány kéréseinek teszünk eleget, Gulyás Gergely ugyanis szeptember 26-án kérte azt, hogy faragjuk le a költségeinket, és a közszolgáltatásokat legalább valamilyen szinten működtessük, és még így is állami segítségre lesz szükségünk. Őszintén sajnálom, és csalódottságomnak adok hangot, mert úgy látom, hogy a Fidesz-KNDP nem partner ebben, csupán a közvélemény hergelése a céljuk, hogy még nehezebben tudjuk átvészelni a következő időszakot - tette hozzá Veres Pál.

Sajtótájékoztató a rendkívüli ülés után: "elfogadhatatlan és tűrhetetlen", amit az ellenzék csinált. | Fotó: Mocsári László

A rendkívüli ülés után a Velünk a Város frakció egységben kiállt, "elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek" nevezték, hogy a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati képviselői bojkottálták azt a testületi ülést, amelynek összehívását ők maguk is kezdeményezték.

Simon Gábor frakcióvezető a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ugyan a problémákat nem ez a városvezetés okozta, de egyértelmű, hogy azok elhárításában nekik kell közreműködni.

„Frakciónk egy emberként kiáll a városvezetés mellett, és mindent elkövet annak érdekében, hogy ez az óriási munka és feladat a városvezetés számára sikeres legyen” – zárta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!