Ugrás a tartalomra

Újra lehet siklani a jégen

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 20. szombat 13:46
Az elmúlt hétvégén lehetett először korcsolyázni a kettes jégpályán.

Múlt szombaton újra megnyitotta kapuit a nagyközönség számára a Miskolci Jégcsarnok kettes pályája. Aznap három alkalommal, vasárnap kétszer, most pénteken pedig egyszer volt lehetőség a korcsolyázásra.

Ezen a hétvégén rendezik meg a DVTK Kelet-Magyarország Kupa nemzetközi műkorcsolyaversenyt, a kétnapos megméretésen közel kétszázan indulnak, szombaton a legkisebbek mutathatják be programjukat a kispályás versenyen, majd a már nagy pályán induló mini chicks, chicks, mini cubs, cubs korosztályok versenyzői futják kűrjeiket. Késő délután láthatjuk a „nagyok” rövidprogramjait: először az advanced novice, majd a junior és szenior versenyzőket.

Vasárnap reggel a szabadprogramokkal kezdenek, majd dél körül indulnak a basic novice, délután pedig az intermediate novice kategóriák.

A verseny miatt csak vasárnap délután 2 és 5 óra között várják a közönségkorcsolya szerelmeseit. (Hétről hétre érdemes egyébként megnézni a miskolcivsz.hu honlapot, hogy pontosan mikor van nyitva a pálya.) Esténként még zene is szól, ami addig a közeli temetőre való tekintettel kegyeleti okokból nem volt lehetséges.

A pálya a hatályos járványügyi szabályozásnak megfelelően látogatható, vagyis védettségi igazolvánnyal. Maszkot nem kötelező viselni.

(Borítókép: Közönségkorcsolya 2019-ben, MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!