Ugrás a tartalomra

Idős emberek az ózdi rablássorozat áldozatai

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 21. hétfő 11:27
Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette, rablás bűntette, kifosztás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétsége miatt.
Képünk csak illusztráció

A vádlottak február közepén Ózdon lézengtek a délutáni órákban, és felfigyeltek egy kutyáját sétáltató gyenge testalkatú idős férfira, aki a nyakába akasztva viselt egy kistáskát. Egyikük odalépett hozzá, és figyelemelterelésként megkérdezte tőle, hogy mennyi az idő, míg vádlott-társa megragadta a táskát, és egy erőteljes mozdulattal földre rántotta a sértettet.

A földön fekvő férfit mind a négy vádlott megrugdosta, majd egyikük elvette tőle a táskát az abban lévő 2 000 Ft készpénzzel, mobiltelefonnal, kisebb értékű személyes tárgyakkal és személyi okmányokkal együtt. A sértett a combján 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak nem sokkal később szintén Ózdon tartózkodtak a késő délutáni órákban, és észrevettek egy ittas férfit. Hirtelen körbevették, testszerte ütlegelték, rugdosták, majd a földre került sértettől elvették a hátizsákját az abban lévő fejhallgatóval, napszemüveggel, termosszal és ruhaneművel. A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak egyike önállóan is több rablást, illetőleg kifosztást követett el Ózdon idős nők sérelmére. 2018. november hónap végén a délelőtti órákban egy 75 éves nőt követett az utcán, majd a lépcsőház bejárati ajtajánál odalépett hozzá és kitépte a kezéből a szatyrot, amelyben 4 500 Ft készpénz volt, valamint a sértett személyes okmányai.

Decemberben a déli órákban kifigyelt egy 77 éves nőt, és amikor az lakásának lépcsőházába bement, követte, majd hátulról nagy erővel meglökte, és a lépcsőre esett sértettől elvett egy szatyrot, amelyben 700 Ft készpénz volt.

Szintén ebben a hónapban a kora délutáni órákban egy 77 éves nőt – miután megfigyelte, hogy hová fog bemenni – bevárt a lépcsőházban, és egy erőteljes mozdulattal megrántotta a sértetten lévő táskát, így a nő arccal a lépcsőfok élére vágódva elesett, a táska szíja elszakadt, azzal a vádlott elszaladt. A táskában 19 000 Ft készpénz volt és áruházi pontgyűjtő kártyák. A sértett koponyazúzódásos és csípőzúzódásos 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést, illetve egyikük tekintetében vagyonelkobzást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!