Ugrás a tartalomra

Maradnak a szlovák ligában a Jegesmedvék

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 07. kedd 16:18
A Tipsport Liga csapatai megállapodtak a következő szezonról, és ennek alapján a DVTK Jegesmedvék a szlovák bajnokságban indulhatnak jövőre.
A Jegesmedvék jövőre is a Tipsport Ligában játszhatnak.

Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a Tipsport Liga csapatai a ma, kedden megtartott ülésükön megállapodtak minden részletről, illetve arról is, hogy a miskolci csapat a következő szezonban is északi szomszédunk bajnokságában játszik majd. A sportvezető azonban hangsúlyozta, hogy ez akkor lesz teljesen hivatalos, ha a két szövetség is aláírja az erről szóló szerződést, ez várhatóan rövid időn belül megtörténhet.

A Tipsport Liga Facebook-oldalán már meg is jelentek a jövő évi bajnokság részletei. Ezek szerint a pontvadászat október 2-án kezdődik, az alapszakasz 50 fordulós lesz: a 12 csapat először 4 fordulóban 44 meccset játszik, minden ellenféllel két-két hazai és idegenbeli mérkőzést. Ezt követően földrajzi alapon 3 csoportba osztanák a csapatokat, amelyek egymás közt bonyolítanának le még egy oda-vissza kört, azaz 6 további találkozót vívnának. A Jegesmedvék ellenfele ebben a csoportban a Kassa, a Nagymihály és a Poprád lenne. Az eredmények alapján a bajnoki táblázat első hat helyezettje automatikusan a rájátszás résztvevője lesz, a 7-11. helyen álló csapatoknak azonban még meg kell küzdeniük a fennmaradó két play-off helyért.

 

További hírek

Olvasnivaló