Ugrás a tartalomra

Bekéredzkedett melegedni sógornőjéhez, aztán kirabolta

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 26. kedd 08:57
Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen rablás bűntette miatt.
Képünk csak illusztráció Forrás: leatherwallets.org

A vádlott 2019. március elején a délutáni órákban bekéredzkedett sógornője ózdi házába azzal az indokkal, hogy átmelegedjen. A nő nem bízott benne, ezért a pénztárcáját folyamatosan magánál tartva végezte a ház körüli napi teendőit. A vádlott azonban figyelte a pénztárcát, és egy óvatlan pillanatban kikapta a nő kezéből, majd egy 20 000 Ft-os címletű bankjegyet kivett belőle és a nadrágjába tette.

A nő megpróbálta visszaszerezni a pénzt, de a vádlott azt bizonygatta, hogy az nincs nála, mire dulakodni kezdtek, eközben a vádlott nadrágjából kiesett a bankjegy. A nő utánanyúlt, azonban a vádlott hamarabb felkapta előle a földről, és máris kifelé indult a házból, amikor a szintén a lakásban tartózkodó nő testvére, valamint a sógornője elállták az útját.
A vádlott először a testvérét mindkét karjánál fogva megragadva félrerántotta, amitől az a földre esett, ezután pedig újra sógornőjével kezdett el dulakodni, akit végül mindkét vállánál megfogva, egy erőteljes mozdulattal az ajtónak lökött. Ezt követően ökölbe szorított kézzel támadta meg, megpróbálta megütni, mire a testvére kiabált rá, hogy ne bántsa, mert várandós. 
A vádlott ekkor a konyhaablakhoz szaladt és azon kiugorva elmenekült.

A sértett a vagyoni kár tekintetében polgári jogi igényt jelentett be. A bántalmazás során a nő nem szenvedett el testi sérülést. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!