Ugrás a tartalomra

Eszméletlenre vert egy hároméves gyermeket a részeg férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 05. szerda 09:13
Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy 28 éves férfi ellen a Miskolci Járási Ügyészség.

A vádirat szerint 2021-ben ismerkedett meg a férfi egy négy gyermekes anyával, szerelembe estek. A nő a hétvégéket kiskorú gyermekeivel együtt a vádlott sajóbábonyi családi házában töltötte. Alig pár hónap telt el, amikor egy nyári estén a nő vásárolni ment, és erre az időre gyermekei felügyeletét a vádlottra bízta. Az ittas állapotban lévő vádlott viszont ismeretlen okból a hároméves fiút először fejen ütötte, majd fülénél fogva megrángatta, és végül nekilökte egy kemény felületnek.

A bántalmazás következtében a gyermeknek 8 napon belül gyógyuló, bevérzéses és zúzódásos sérülései keletkeztek.

Amikor az anya hazaért, akkor a másik három kiskorú gyermeke hozzászaladt, és közölték vele, hogy a vádlott a testvérüket nagyon megverte. Az ingatlanba érve a nő azt tapasztalta, hogy a gyermek eszméletlenül, sokkos állapotban fekszik az udvaron. Ekkor felelősségre vonta a vádlottat, aki viszont felfogott egy nagyméretű konyhakést, és ordítozva megfenyegette a nőt és gyermekeit, hogy megöli őket.

A nő a gyermekekkel együtt elmenekült a házból, rendőri segítséget kért, és értesítették a mentőszolgálatot.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más ügyben letartóztatásban lévő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - írta szerdai közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!