Ugrás a tartalomra

Pelenkázó pad a kényelemért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 15. csütörtök 12:58
Nem kell hazamenniük a kisgyermekes anyukáknak átpelenkázni babájukat: pelenkázó padot avattak és adtak át nekik a Géza és a Gálffy utca kereszteződésében lévő játszótéren csütörtökön. A fejlesztést kezdeményező egyesület szakmai vezetője elmondta, legközelebb Kassán van hasonló baba-mama barát pad.
Fotó: Mocsári László

Kulcsárné Dudellai Katalin eddig otthon pelenkázta át babáját. – Nagyon örülök, hogy nem kell hazavinnem majd emiatt Fruzsit, miközben kiszakítom abból a miliőből, amiben hosszú ideig felszabadultan játszott – mondta el a helyszínen az anyuka.

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) a Kapuzörgető című kezdeményezés megvalósítása kapcsán elkötelezett a Győri kapuban élők életminőségének javítása és a városrész szépítése iránt. Palik Zoltán, az egyesület szakmai vezetője elmondta, az országban számos helyen van ilyen utcabútor. – Jelképes ennek a padnak az átadása, hiszen tudjuk, hogy ez csak egy játszótér a sok miskolci között. Mégis úgy gondoljuk, szeretnénk példát mutatni más városrészeknek is, hogy a lakók életminőségén hogyan javíthatnak – mondta, majd hozzátette, szeretnék tartósan gondozni a győri kapui játszótereket. 

A padot, hogy ne mozduljon el, lebetonozták. Ebben Nagy Ákos önkormányzati képviselő segített anyagi támogatással. – Képviselőtársaimmal szívesen vettük az egyesület kezdeményezését, főleg egy olyan játszótéren, amit nemrég kerítettünk körbe. A jövőben is támogatni szeretnénk a hasonló ötleteket, hogy növelhessük az itt lakók komfortérzetét – mondta.

Egy többgyermekes anya most már továbbra is szemmel tarthatja nagyobb csemetéit, míg tisztába teszi a kicsit, a baba-mama pad együtt tartja a családokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!