Ugrás a tartalomra

Véget ért a tanév, ballagások változatos formában

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 15. hétfő 16:00
Lesz olyan iskola, ahol csak augusztus végén búcsúztatják el a végzős diákokat. Miskolcon mintegy 1245 tanuló lép tovább nyolcadik osztályból a középiskolák világába.
Forrás: drkg.hu

A Miskolci Tankerületi Központ által fenntartott miskolci általános iskolákban 815 nyolcadik osztályos diák tanult idén. Az egyházi intézményekben pedig körülbelül 430 nebuló ült be utoljára általános iskolájának padjába utolsó évfolyamosként. Közülük 206 a református, 119 a katolikus, 25 a görögkatolikus, 23 az evangélikus, mintegy 40 a baptista és 20 a pünkösdi általános iskolából ballag.

A ballagásokat változatos formában rendezik meg. A Miskolci Tankerületi Központ kizárólag kis létszámú tanévzárók és ballagások szervezését javasolta intézményeinek, tekintettel a járványügyi előírásokra, a tömeges, egyidejű jelenlét kerülendő. – Az ünnepségeket osztályonként, lehetőség szerint a szabadban tartják meg, a résztvevők létszámát minden esetben maximálják. A ballagás helyszínét rendszeresen takarítani kell és kézfertőtlenítőket kell kihelyezni. Minden intézményvezetőt arra kértünk, hogy a ballagás rövid, 15-20 perces legyen, valamint hogy hívják fel a szülők figyelmét a járványügyi előírások betartására – nyilatkozta László István tankerületi igazgató.

Lesz olyan egyházi iskola, amelyik a következő tanév előtt, augusztusban tartja meg a ballagást, amit sok helyen csak búcsúztatónak neveznek a megváltozott körülmények miatt.

Néhány általánosban már pénteken vagy szombaton megtartották az ünnepséget, de több helyen még csak a héten szentelnek időt erre. Változó az is, hogy beengedik-e a szülőket vagy nem. Ha azonban a hozzátartozók részt vehetnek az eseményen, száz főig limitálják a számukat, hogy ne legyenek túl sokan egy helyen. Általában pedig az osztályoknak külön időpontot jelöltek ki a búcsúztatóra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!