Ugrás a tartalomra

A Microsoft törölte az arcképgyűjtő adatbázisát

MTI
Utoljára módosítva
2019. június 08. szombat 20:08
A Microsoft amerikai információtechnológiai óriásvállalat titokban törölte az egyik adatbázisát, amely több mint tízmillió képet tartalmazott mintegy százezer személyről – jelentette pénteken az amerikai sajtó.

A MS Celebnek is hívott adatbázist az internetről gyűjtötték össze kereső motorok segítségével a Creativ Commons program engedélyével. Ez utóbbi tudományos kutatások számára teszi lehetővé a képek és videók használatát.

A CNET közösségi oldal ismertetése szerint a MS Celeb volt a világon a legnagyobb arcfelismerő adatbázis, és a képeket a tulajdonosok tudta nélkül gyűjtötték össze. A jelentés szerint az adatbázist arcfelismerő rendszerek fejlesztéséhez használták világszerte, és katonai kutatók is hozzáférhettek.

A Microsoft a londoni  Financial Times-nak azt mondta, hogy az adatbázist akadémiai célokra szánták, és már nincs a cégnél az az alkalmazott, aki a működéséért felelt. A vállalat azt állítja, hogy már egy ideje fellépett az arcfelismerő programok fokozott ellenőrzéséért és használatuk szabályozásáért, hogy ne lehessen visszaélni velük.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!