Ugrás a tartalomra

Ők taroltak az idei Golden Globe-on

mti
Utoljára módosítva
2020. január 06. hétfő 09:19
Vasárnap este, magyar idő szerint hétfő hajnalban került megrendezésre Hollywoodban a 77. Golden Globe-díjátadó, amelynek legnagyobb nyertese egy meglepetésfilm lett.

A brit Sam Mendes kapta meg a legjobb rendező díját az 1917 című háborús filmjéért, amellyel a gála egyik legnagyobb meglepetését okozta, ráadásul a film megkapta a legjobb drámának járó elismerést is.

Mendez és filmje mások mellett Az írt rendező Martin Scorsese-t, a Jokert rendező Todd Phillipset és a Volt egyszer egy... Hollywood alkotóját, Quentin Tarantinót utasította maga mögé az I. világháborúban játszódó drámájával.

Mendes 2000-ben egyszer már elvihette a Golden Globe-trófeát, akkor az Amerikai szépség című filmjével.

Quentin Tarantino amerikai rendező Volt egyszer egy... Hollywood című filmje kapta azonban a legjobb vígjáték vagy musical díját, a filmben szereplő Brad Pitt pedig a kategória legjobb férfi mellékszereplőjének járó díját vehette át a kétszeres Oscar-díjas rendező Los Angeles-i meséjében nyújtott alakításáért. A Volt egyszer egy... Hollywood továbbá megkapta a legjobb forgatókönyvért járó elismerést is.

Awkwafina ázsiai származású 31 éves amerikai színésznőnek ítélték oda a vígjáték vagy musical legjobb női főszereplőjének díját a The Farewell című családi drámában, Billi szerepében nyújtott árnyalt és visszafogott alakításáért. A filmet Lulu Wang rendezte.

A korábban több Emmy-díjat is besöprő Phoebe Waller-Bridge nyerte Fleabag című sorozatának második évadával a legjobb vígjátéksorozat és a vígjátéksorozatok legjobb színésznője díjat a Golden Globe vasárnap esti díjkiosztó gáláján.

A rendező Barack Obama volt amerikai elnöknek mondott köszönetet, amiért a Fleabag-et jelölte a saját 2019-es best-of listáján.

Főszereplőtársa, Andrew Scott elől elvitte a kategória legjobb mellékszereplőjének díját Stellan Skarsgard az HBO Csernobil című rövid tv-sorozatában nyújtott alakításával.

Az online filmmegosztók közül az HBO-hoz került a legjobb tévésorozat díja, amelyet az Utódlás című alkotás második évadának ítéltek oda. Az Utódlás ezzel lekörözte a Netflix filmmegosztó A korona című sorozatát és az Apple TV Plus szolgáltató első Golden Globe-jelöltjét, a The Morning Showt.

Brian Cox az Utódlásban nyújtott, Rupert Murdoch médiamágnást megszemélyesítő alakításával nyerte a tévésorozatokban nyújtott legjobb színészi alakítás díját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!