Ugrás a tartalomra

Rendészeti kibocsátó ünnepséget tartottak Miskolcon

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 19. szerda 15:29
Kétszáznegyvenöttel több, Miskolcon végzett rendőr szolgálja mától a hazát. Ennyien tettek sikeres vizsgát a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. Miskolcon mintegy tízen maradnak.

A szerdai eseményen az esküt az egyik próbaidős rendőr olvasta fel. Ezzel az ünnepséggel vettek búcsút a már végzett fiatalok iskolájuktól.

A szakképesítéssel és az eskü letételével mától mind a 245 rendőr teljes intézkedési jogkörrel rendelkezik. A végzősök szerint felkészülten hagyják el az iskolát, de az igazi megmérettetést számukra a gyakorlat jelenti majd – fogalmazta meg véleményét Kosik Erika próbaidős rendőr őrmester.

A most végzett fiatalok tavaly szeptemberben tettek ünnepélyes esküt a rendészeti szakgimnáziumban. Azóta próbaidős rendőrként tanultak. A szakgimnázium igazgatóhelyettese szerint a kibocsátó ünnepségen megmutatták, hogy alakilag teljesen felkészültek, és hogy az álló- és tűrőképességük messzemenően megfelelő. Ezt a felkészültséget az országos tanulmányi versenyeken is bizonyították.

– Tizenhárom megyei rendőr-főkapitánysághoz, illetve a BRFK-hoz, a készenléti rendőrséghez kerülnek a fiataljaink. Budapestre 85-en, Borsodba 35-en, de Szabolcsba is 50 fölötti létszámban kerülnek tanulók. De mivel országos beiskolázású szerv vagyunk, így vannak olyanok, akik Csongrádba, Békésbe, Bácsba kerülnek – tudatta Lövei László, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium oktatási igazgatóhelyettese.

Juhász Ákos képgalériája

Ők közrendvédelmi és határrendészeti területeken teljesítenek majd szolgálatot az országban. A kibocsátó ünnepség végén a hagyománynak megfelelően magasba repültek a sapkák most is az alakuló téren.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!