Ugrás a tartalomra

Akiknek a vírus és az elvonás mit sem ártott

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 28. péntek 12:15
Sőt! A város történelmének legnagyobb költségvetését fogadták el: 50 milliárddal futja többre, mint 2019-ben – Székesfehérvárott.

Elfogadta Székesfehérvár közgyűlése pénteken a város ezévi költségvetését, amelynek főösszege 106,5 milliárd forint – közölte pénteken az MTI. A Magyar Távirati Iroda beszámolt róla, hogy Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester a tervezet vitájában elmondta: „a város történelmének legnagyobb költségvetése" ez.

Ez hat nappal azután történt, hogy Cser-Palkovics az RTL híradójában panaszolta: túl sok adót kell fizetniük a kormánynak. A műsorban azt javasolta, legalább a felére kellene csökkenteni a városok által fizetendő adót, és azt javasolja, hogy azt ne az államnak, hanem egy agglomerációs fejlesztési alapba fizessék.

Ezután látott napvilágot Székesfehérvár történetének legcombosabb költségvetése. Két év koronavírus-járvány és elvonás után.

Számokban

A fejéri megyeszékhely idei költségvetése – az MTI közlése szerint – 23,4 milliárdnyi saját bevétellel kalkulál, ennek jelentős részét teszi ki a 2022-re tervezett iparűzésiadó-bevétel, amely 19,6 milliárd forint. A büdzsé 63,4 milliárdnyi fejlesztési forrást tartalmaz, amiből az állami forrás 47,4 milliárd, az uniós 10,5 milliárd, míg a saját forrás 5,5 milliárd forint.

Érdekes adat, hogy 2019-ben, a vírus előtt a főösszeg a fenti összegnek majdnem a fele, nagyjából 66 milliárd forint volt. Miskolc kiadási főösszege ebben az évben, tehát még az előző városvezetés idején, 47 milliárd volt. Mindenesetre számottevő a növekedés Cser-Palkovicséknál a megvonások és a járvány ideje alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!