Ugrás a tartalomra

Az Avas városközpontban is felgyúlt az első ünnepváró láng

T.Á.
Utoljára módosítva
2022. november 28. hétfő 17:47
A városrészben idén először állítottak nagy adventi koszorút, a közös gyertyagyújtásokkal azonban szeretnének hagyományt teremteni a helyieknek.

Juhász Ákos képgalériája

Az Avas városközpontban is meggyújtották a városrész adventi koszorújának első gyertyáját hétfőn délután. Szarka Dénes, a terület önkormányzati képviselő elmondta, hosszas előkészületek után idén első alkalommal szervezték meg a karácsonyváró alkalmat a városrészben.

- Nehéz időszakot élünk meg, ezt az utóbbi időben az élet minden terén érezhette bárki. Úgy gondolom, hogy az emberek a mögöttünk és az előttünk álló nehézségek ellenére is várják az ünnepet, vágynak a karácsonyi hangulatra, ezért is tartottam nagyon fontosnak, hogy idén nálunk is beindítsuk ezt a hagyományt, ami sok városrészben már régóta él. Szerettem volna, hogy az itt, az Avason élőknek is közelebb hozzuk az adventi hangulatot – mondta el Szarka Dénes.

A hétfői alkalmon a Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási intézmény elsős diákjai adtak elő műsort és az előttünk álló három hétben is ennek az intézménynek a diákjai készülnek majd karácsonyi dalokkal, versekkel. Az Avas városközpont adventi koszorúja az avasi posta mellett található, ahol a következő három hétben is hétfőnként délután négy órakor kezdődik majd a gyertyagyújtás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!