Ugrás a tartalomra

Bravó! Nagyon szép győzelmet arattak a diósgyőri kosaras lányok

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 26. csütörtök 09:11
Az Euroliga selejtezőjének első mérkőzésén az olasz Reyer Venezia együttesét fogadta az Aluinvent DVTK, és nagyszerű, koncentrált játékkal 85-75 arányban múlta felül ellenfelét. A visszavágót egy hét múlva tartják Velencében.

Euroliga-selejtező, 1. mérkőzés, eredmény:

Aluinvent DVTK - Unama Reyer Venezia 85-75 (31-15, 19-25, 17-15, 18-20)
Miskolc, Generali Aréna, 1500 néző. Játékvezetők: Yalman (török), Zenis (szlovák), Sahin (török).
DVTK: Medgyessy 7/3, Pusztai 9/3, Škorić 9/3, Goree 17, Morrison 28. Csere: Szűcs R. 4, Zele 7, Kiss A. 4. Vezetőedző: Cziczás László.
Venezia: Gorini 2, Anderson 13/9, Bestagno 10, De Pretto 2, Steinberga 22/3. Csere: Carangelo 3, Ciabbatoni 4, Pastore, Macchi 10/6, Penna 9/3. Vezetőedző: Giampiero Ticchi.

Végh Csaba képgalériája

A mérkőzésről szóló tudósítás szerint álomrajtot vett a DVTK, a drukkereik buzdítása bénítóan hatott a vendégek játékosaira. 18-4-et is mutatott az eredményjelző, időt is kellett kérnie a vendégeknek. Az első negyed 31-15-tel zárult. A folytatásban az olasz csapat némileg összekapta magát, de látótávolságba nem sikerült kerülniük. Egyre több volt a hiba mindkét oldalon, de a negyed végül a vendégeké lett. 50-40 volt ekkor az állás. A 10 pontos különbséget mindvégig sikerült megőrizni, ezzel az előnnyel utazhatnak a diósgyőri lányok Velencébe.

Edzői értékelések:

Cziczás László: - Nagyon szép mérkőzést játszottunk, a lányok újra egymásra találtak a drukkereikkel. Az ellenfél legjobbja, a litván Gintarė Petronytė ugyan nem játszott, de ez semmit sem von le az érdemeinkből. Különleges ez a győzelem, mert nem minden kulcsember hozta a legjobbját, ezzel együtt száz százalékban megérdemelten nyertük meg a meccset. A visszavágó nehéz lesz, a tíz pont jelentős előny, de a párharc végkimenetelét tekintve határeset. Nagy reményekkel fogunk elutazni, de lehet, még mindig nem mi vagyunk a továbbjutás favoritjai.

Giampiero Ticchi: - Kemény és nagyon forró hangulatú mérkőzés volt. Rosszul kezdtük a mérkőzést, utána végig azzal voltunk elfoglalva, hogy visszajöjjünk. Végül tíz pont lett a különbség, ez pont az a határ, ami még semmit nem döntött el. Nyilván a visszavágón mindent megpróbálunk, hogy megnyerjük a párharcot.

Az Euroliga-selejtező visszavágóját október 2-án rendezik Velencében 19.30-as kezdéssel. Előtte pénteken a fővárosban a TFSE-MTK csapata ellen a bajnokságot is elkezdi Cziczás László együttese. A városmajori találkozó szeptember 27-én 18.30-kor kezdődik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!