Ugrás a tartalomra

COVID-árvákat támogat a miskolci önkormányzat egy alapítványon keresztül

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 19. hétfő 14:34
A Regőczi alapítvány a vírusjárvány miatt csonkává vált családoknak kínál személyre szabott segítséget. A miskolci önkormányzat – azonosulva a célkitűzésekkel – támogatja a szervezetet.

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért szervezetet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy – saját megfogalmazásuk szerint – minden olyan csonkává lett, gyermeket nevelő családot, édesanyját vagy édesapját a COVID miatt elveszítő fiatalt támogassanak, aki megtiszteli bizalmával az alapítványt.

Mint honlapjukon írják, az alapítványtól minden gyermek személyre szabott segítségre számíthat attól függően, hogy mire van szüksége: ösztöndíjra, lakhatási támogatásra, szociális juttatásra, vagy éppen közlekedési támogatásra. Mindezek mellett számos további olyan gondoskodási formát is kínálnak, amely a gyermekek fejlődését, gyarapodását, tanulását, megélhetését segíti.

– Miskolc önkormányzata együtt érez a járványhelyzet miatt személyes tragédiákat megélni kényszerült családokkal és gyermekekkel, és teljes mértékben azonosul a Regőczi Alapítvány célkitűzéseivel, ezért támogatja őket, és lehetőségeihez mérten, saját eszközeivel is igyekszik felhívni a figyelmet a szervezettől igényelhető támogatásra – hangsúlyozza a hétfőn kiadott városházi közlemény.

A támogatás igénybevételéhez szükséges adatlap, valamint a hozzá tartozó adatvédelmi tájékoztató elektronikus formában elérhető EZEN a linken. Bővebb tájékoztatást az info@regoczialapitvany.hu e-mail címen kaphatunk.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!