Ugrás a tartalomra

Ezúttal az Avasi kilátó környékén szednek szemetet

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 31. kedd 12:27
A Szebb Miskolcért csapatának következő szemétszedő akciója pénteken az Avasi kilátó környékét célozza meg. A mostani ígérkezik az önkéntes fiatalok legnagyobb létszámú akciójának.

Az önkéntes várostisztítók 15:45-től gyülekeznek az Avasi kilátó alatt, majd 16 órakor elindulnak Miskolc emblematikus tévétornyától az Avasi ifjúsági park irányába.

A Szebb Miskolcért csapata egyik korábbi akciójuk során; MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos

Kalydy Barnabás, az akció koordinátora a 1,5-2 óra hosszúra tervezett megmozdulásról elmondta, hogy azért az Avasi kilátót és környékét választották helyszínül, mert egyrészt a város egyik jelképéről van szó, másfelől pedig magának a Szebb Miskolcért csapatának is benne van a logójában az épület. Arról nem is beszélve, hogy a tagok közül többen a városrészben laknak.

Rekord résztvevői létszámra számítanak a mostani akción, ugyanis többen – például cserkész őrsök – is jelezték előzetesen, hogy szívesen csatlakoznának. Az I. Miskolci Ötletmaratonon elért második helyezés és az ezzel járó publicitás is megtette a hatását.

A bővülésre eszközökkel is felkészültek, ugyanis az evosoft Hungary Kft. felajánlásának köszönhetően újabb kesztyűket tudtak beszerezni, míg a MiReHu Nonprofit Kft-vel hosszú távú együttműködést kötöttek. Utóbbi részeként a városi cég hulladékgyűjtő zsákokat biztosít az akciókhoz, valamint vállalták az összegyűjtött szemét elszállítását.

A szervezők minden önkéntest várnak június 3-án pénteken 15:45-től az Avasi kilátó alatt, hogy a Szebb Miskolcért várostisztító közösségével együtt tisztítsák meg a környéket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!