Ugrás a tartalomra

Fedezd fel az országot Kajlával!

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 30. vasárnap 17:16
Az Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére idén júniusban nagyszabású országos kampány indult, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. Kajlával, a játékos kölyök vizslával bejárhatják a gyerekek az egész országot – így természetesen Miskolc csodaszép látnivalóit is.

„Utazz akár vonattal, autóval vagy biciklivel, látogass el az ország nevezetességeihez, és gyűjtsd a pecséteket Kajla Útleveledbe, amivel kedvezményeket is szerezhetsz. Fedezd fel Magyarország csodáit ingyenesen letölthető mobilalkalmazásunk segítségével, és teszteld az ügyességedet a különböző játékokban!” – hangzik a játék felhívása.

A közel félmilliárd forint értékű kampány és a hozzá kapcsolódó játékok többek között arra szeretnék ösztönözni a gyermekeket, hogy ha megtetszettek nekik azok a helyszínek, ahol Kajla is járt, kerekedjenek fel családjukkal, és látogassanak el ők is Magyarország csodáihoz.

Így mi is arra buzdítunk minden kisdiákot, hogy vegye nyakába a várost, és csobbanjon egyet a Barlangfürdőben, vagy egyen egy finom pisztrángot Lillafüreden, kisvasúttal szelje át az erdőt egészen Garadnáig, vagy biciklizzen ki a Diósgyőri várba. Miután pedig végigjárták Kajla útvonalát, betérhetnek a főutcai Tourinform Irodába Kajla Útlevelükkel, ahol megkapják a következő pecsétet. Ha pedig szeretnének, még képeslapot is adhatnak fel, ingyen, a postán.

A kampány az úgynevezett Kajla útlevélre épül, amelyket a Magyar Turisztikai Szövetség, a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével minden magyar alsó tagozatos iskoláshoz eljutottak a tanév végén, a bizonyítványosztással egy időben. Ebbe a pecsétgyűjtő füzetbe gyűjthetik a gyerekek a bélyegzőket több száz magyarországi látnivalónál, illetve a Tourinform-irodáknál.

Az útlevél mellett egy ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás is segíti a gyermekeket, ezen keresztül minden megyében két-két, Budapesten pedig három nevezetességet ismerhetnek meg játék közben. A játék kizárólag szülői regisztrációval kezdhető meg. Az alkalmazás játékainak tervezése során fejlesztőpedagógust is bevontak. Családközpontú megoldás az applikációban, hogy a szülőket – ha kérik – folyamatosan tájékoztatja az alkalmazás (e-mailben) gyermekeik megszerzett tudásáról.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!