Ugrás a tartalomra

Hamis Euróval indultak kocsit venni

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 25. hétfő 15:34
A két férfi úgy gondolta, mindent jól kiterveltek, a rendőrök mégis túl jártak az eszükön.

Pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján egy 30 éves mezőzombori és egy 26 éves tállyai férfivel szemben - írja hétfői közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

- A gyanúsítottak elfogásukig, azaz január 18-a előtt különböző címletekben hamis eurót szereztek meg, annak érdekében, hogy a bankjegyeket forgalomba hozzák. A férfiak autót, és egyéb műszaki termékeket akartak vásárolni a címlete szerint több mint nyolcezer eurót érő hamis pénzből. Elfogásukat megelőzően Miskolcon akartak egy használt autót megvenni. A kialkudott vételárat euróban akarták kifizetni az autóját hirdető tulajdonosnak, aki végül elállt az adás-vételtől, így a hamis bankjegyek nem kerültek forgalomba - részletezték a rendőrök

A gyanúsítottakat a meghiúsult tranzakciót követően előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!