Ugrás a tartalomra

Indul a szúnyoggyérítés Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 19:49
Miskolcon is megkezdődik a csípőszúnyogok gyérítése az országos, központi szúnyoggyérítési program részeként.
Korábbi felvétel, fotó: Juhász Ákos

A földi kémiai védekezést június 24-én és 25-én, a napnyugta utáni időszakban végzik el. Amennyiben erre például kedvezőtlen időjárás miatt nem lenne lehetőség, egy nappal eltolják az időpontot.

A szúnyoggyérítéshez használt készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokra jelent veszélyt, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Mindezek ellenére a szakemberek azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján takarják le, vagy vigyék be. A gyérítés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt használó szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. Tilos a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni.

A szabadban fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák, éppen ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy ezeket az ingatlantulajdonosok rendszeresen ürítsék vagy takarják le.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!