Ugrás a tartalomra

Jövő vasárnap jön a III. Decathlon Borsodcross

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 16. szerda 13:05
Október utolsó vasárnapján ismét cyclocross kerékpárosok veszik birtokukba a Miskolci Egyetem Körcsarnokának környékét. A III. Decathlon Borsodcross keretében Magyar-kupa futamot is rendeznek, de az elit kategórián kívül kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek is megméretési lehetőséget biztosítanak.

Az október 27-i versenyt szervező miskolci HOTE Sportegyesület célja nemcsak sportolóinak versenyeztetése, hanem a kerékpársport évszaktól független népszerűsítése a lehető legnagyobb körben.

Az előző versenyek, különösen a  januárban ugyanitt kiemelkedő színvonalon megrendezett országos bajnokság garancia arra, hogy jövő vasárnap a sportbarátok minden igényt kielégítő eseményt tekinthessenek meg. Hozzávetőlegesen 30 fős csapat koordinálja majd az egyre népszerűbb erőpróba lebonyolítását, hogy az a lehető legélvezetesebb legyen szurkolóknak, kerékpárosoknak egyaránt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén  megyében is egyre népszerűbb cyclocross szakág kifejezetten a hideg, őszi-téli időszakban szólítja meg a kerékpározás szerelmeseit. Olykor a fagy, máskor az eső, a bokáig érő sár, vagy a mesterséges akadályok állítják külön kihívás elé a legedzettebb bringásokat is. A miskolci verseny országszerte egyre nagyobb elismertségnek örvend, a szervezők körülbelül 200 fős induló létszámra számítanak - remélve, hogy Miskolc város és a régió legjobb, legrátermettebb bringásait is csatasorba  tudják állítani, akár az első, úgynevezett hobbi futam rajtjánál, akár a különböző korcsoportos kategóriák startvonalánál.

Nevezni EZEN a weboldalon, vagy a helyszínen, egy órával az aktuális futam rajtját megelőzően lehet.

Ahogy az elmúlt két szezonban, idén is várható, hogy a szakág legjobb nevei közül sokan tiszteletüket teszik a Borsodcrosson. Biztosan itt lesz a többszörös elit magyar bajnok Búr Zsolt, az elmúlt évek Master bajnoki címeit begyűjtő Cser Gábor és Kusz Mátyás.

Elsőként, 9:00 órakor,  a Magyar-kupa sorozatba nem tartozó kilenc éven aluliak Mini-futamának résztvevői adnak számot tudásukról. A hivatalos program 10:00 órakor indul, az úgynevezett hobbi futammal (a szakággal ismerkedők versenyszáma lesz ez, melyen bárki elindulhat). A program további része:

10:45: Master3, U15, U17 korcsoportok

11:30: Master2, U19 korcsoportok

12:30: U11, U13 korcsoportok

13:00: U19, U23, Felnőtt és Master női korcsoportok

14:15: Master1, Elit, U23 korcsoportok

A verseny támogatói: Decathlon Miskolc Sportáruház, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata,  az Auchan miskolci áruházai, Hell Energy, Lukács Autó és Medvetalp Bisztró.

További információ az esemény facebook oldalán: III. Decathlon Borsodcross.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!