Ugrás a tartalomra

Kutyagolás helyett családi nyereményjátékok

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 08. péntek 23:31
Vasárnap vetélkedőkkel, kutyaszépségversennyel és elektromos autóval várják a kicsi és a nagy ebkedvelőket a MÁSA telephelyére. Az állatok világnapja alkalmából most nem kutyagolást tartanak.
Korábbi felvétel, fotó: Beregi László

Természetesen lehet sétáltatni a kutyusokat, de szigorúan csak a kapu előtt. – A rókavakcinázás ideje alatt elrendelt ebzárlat miatt nem tudjuk megtartani hagyományos kutyagolásunkat – mondta Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke. – De nem maradunk program nélkül, hiszen déltől három órán át játszhatnak a résztvevők. Megválasztjuk a telep legszebb kutyáját, de más állatokkal is megismerkedhetnek the_ladybug jóvoltából, aki kisemlősöket, hüllőket és ízeltlábúakat hoz magával. Továbbá bemutatkozik a vadászgörényeket mentő Miskolci Makogó Egyesület és a kutyamasszázzsal foglalkozó Terápiás kutya-kuckó. A rendezvényen DJ LuiBig szolgáltatja a zenét, míg a gyerekek kifesthetik molinónkat. Lesz csillámtetoválás és ha megéhezünk, sütemények, zsíros kenyér és gulyás is – sorolta az elnök.

A meglepetés vendég a Mercedes-Benz Miskolc lesz. Tőlük használatba kap a MÁSA egy elektromos autót, amit utasként kipróbálhatnak majd a vetélkedők nyertesei. Ezért nem kell sokat tenni, csak résztvenni azokban a feladatokban, amik a menhelyről szólnak. 

– Az alapítvány autójának műszaki vizsgája hamarosan lejár, javíttatásának nagy lenne a költsége, ezért egy igazi kutyabarát, Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc – MBM Autó Kft. vezetője ajánlotta fel használatra nekünk az egyik elektromos autójukat. Amikor kipróbáltuk, úgy éreztük, mintha egy űrsiklóban ülnénk, fantasztikus érzés – számolt be róla Kisfalvi Nyina, aki hozzátette, vasárnap fogják megkapni az járművet. 

A menhely területén még nem volt ekkora rendezvény, mint most lesz. – Sajnos a pandémia nem tette lehetővé, hogy megtartsuk jótékonysági báljainkat, valamint az önkéntesek dolgát is megnehezítette. Most azonban reméljük, sok mindent be tudunk pótolni ezzel a programmal – mondta a csaknem háromszáz egyedről gondoskodó alapítvány elnöke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!