Ugrás a tartalomra

Mégis lesz gyermekfelügyelet az ovikban és iskolákban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 06. szombat 21:32
Az Emberi Erőforrások Minisztere által március 5-én, pénteken kiadott határozattal szemben – az önkormányzatok kérésére – mégis lesz gyermekfelügyelet a rendkívüli óvodai szünet, illetve az általános iskolai digitális munkarend ideje alatt.

Szombaton este jelent meg a Magyar Közlönyben a gyermekfelügyeletről szóló kormányrendelet, amely szerint a szülők, törvényes képviselők kérelmére az intézményvezetők március 8-ától gondoskodnak a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A szülő, törvényes képviselő kérelmét elektronikus úton is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

Ugyanakkor tekintettel arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed, a kormány arra kéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe, különösen, ha munkavégzés, vagy a védekezésben való részvétel miatt nem tudják megoldani, hogy a gyermek otthon maradjon.

Ennek megfelelően hétfőtől a miskolci óvodákban és általános iskolákban is lesz gyermekfelügyelet, de kérik, vegyék figyelembe a szülők azt is, hogy hétfőn az igénylők pontos számának ismerete hiányában az étkeztetést csak korlátozott számban tudja az önkormányzat biztosítani – tájékoztatott közleményében a városháza sajtóosztálya.

További hírek

Olvasnivaló