Ugrás a tartalomra

Mikulás érkezett a GYEK-be hétfőn

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 15:52
Megérkezett a Kosztyu Ádám Alapítvány Mikulása a GYEK-be. Három beteg gyermek édesanyja határozta el 15 évvel ezelőtt, hogy létrehoznak egy alapítványt, hogy segíthessenek a leukémiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekeknek és szüleiknek. Évente mintegy 300 családot érint a legrettegettebb betegség, a rák.

Egy bűvész varázsolta el a gyerekeket a GYEK-ben. a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány ezúttal több mint harminc kisgyereknek okozott örök élményt. Nyitrai Fruzsina örömmel fogadta, hogy együtt lehettek a Mikulással, tudtak játszani, beszélgetni vele.

Juhász Ákos képgalériája!

Az alapítvány nemcsak ilyenkor van a betegek gyerekek és szüleik mellett – 15 éve segítenek a miskolci és debreceni gyermekonkológiai ellátásban résztvevőknek. Igazi közösséget építettek az elmúlt években. Az összhang a közös éneklésben is megmutatkozott. A Mikulást sikerült is gyorsan előcsalogatni…

Mintegy 15 évvel ezelőtt határozta el három beteg gyermek édesanyja, hogy létrehozzák az alapítványt, hogy így segíthessenek a leukémiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekeknek és szüleiknek. Pásztor Marianna, a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumi tagja ismertette: főként művészetterápiás programokat tartanak, amiknek vannak élményterápiás elemei is. Egy támogatójuknak köszönhetően 28 családnak tudnak üdülőhelyet biztosítani. De szerveznek cipősdobozakciókat és Mikulás-programokat is.

Az adomanybank.hu oldalon pedig a kórházi kemoterápiás kezelésben résztvevő gyerekek külföldi gyógykezelésre gyűjtenek támogatást. Közösségi oldalukon megkezdték a cipősdobozakciójukat is. Az adományokkal negyvenhárom kórházban fekvő daganatos gyerek álmát válthatják valóra.

További hírek

Olvasnivaló