Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.13.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 13. péntek 08:24
Ködös, felhős péntek, néhol eshet is. Sajnos itt van az influenza szezon is, öltözzünk rétegesen, és vigyázzunk a hideg levegővel.
Fotó: Horváth Csongor (rügyező növények)

Időjárás


Pénteken a sokfelé párás, ködös reggelt követően napközben egy melegfront felhőzete takarja el egyre többfelé a napot, de számottevő csapadékot nem ad. A mögötte érkező hidegfront viszont a délutáni, esti óráktól egyre többfelé hoz északnyugat felől csapadékot. Több helyen megélénkül a délies szél. Hajnalban -3, +5, délután 4-10 fokot mérhetünk.

Szombaton a front mögött már sokfelé kisüthet a nap, de keleten még eleinte előfordulhat eső, zápor. Itt még délután is a felhőké lesz a főszerep. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -1, +5, délután 5-11 fok várható.


Orvosmeteorológia

Pénteken gyenge melegfronti hatás érvényesül, melynek hatására migrénes fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság egyaránt kialakulhatnak.
Felerősödhetnek a gyulladásos panaszok és alvászavarok is jelentkezhetnek.
A megélénkülő szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat.
A borongós, szürke időben romlik hangulatunk, közérzetünk.

Itt az influenzajárvány, öltözzünk rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!


Közlekedésmeteorológia

Péntek reggelre többfelé alakul ki pára, köd.
Sűrű köd is előfordulhat, melyben 100 méter alá is lecsökkenhet a látástávolság.
Napközben túlnyomóan borult lesz az ég, délután a Dunántúlon alakulhat ki eső, elsősorban itt számíthatunk vizes, csúszós útszakaszokra.
Az élénk délies széllökések időnként kissé lecsökkenthetik a menetstabilitást.


Levegőminőség

Ma reggelre virradóra vegyes a kép. Városunk nagyobb részén tiszta a levegő, kivételt képez néhány városrész Diósgyőrben és környékén. Legszennyezettebb most Komlóstető, Magashegy és környéke. Az összkép azonban nem rossz, köszönhetően egy kis éjszakai légmozgásnak - mutatják a pmmonitoring.hu adatai.


Útinform

A Városgazda közlekedési információi a csütörtök reggeli órákban:

Félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 31., 146.
Balassi B. u. 14.
Bellervölgy u. 12.
Berekkert u. 118.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48
Előhegy u. 18., 22.
Ernye bán u. 25.
Fenyő u. 38.
Görögszőlő u. 34.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Irinyi J. u. 21.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Soltész N. K. u. 28.
Templom tér 5.
Toronyalja u. 9.
Tópart u. 18.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Útlezárásra pedig itt kell készülni:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.


Napi horoszkóp 2023.01.13.

Kos
Egyik feladatból a másikba csöppensz, de most kifejezetten élvezed ezt a nyüzsgést, és azt, hogy megoldásokat találsz a kihívásokra. Hagyd, hogy vigyen magával a lendület, és akkor sok sikert bezsebelhetsz ma.

Bika
Ne mondj ma nemet, amikor egy barátod társaságba hív. Lehet, hogy te most nyugalomra vágysz, de neki talán nagy szüksége van arra, hogy megossza valakivel az idejét, és megtisztelő, ha téged választott erre.

Ikrek
Úgy érzed, hiányzik valaki, aki sokáig az életed része volt, és most közös megfontolásból külön utakat jártok. Lehet, hogy most másképp állnak a dolgok, de azt se feledd, hogy az idő megszépíti az emlékeket.

Rák
Csak arra volt szükséged, hogy átess a holtponton, és most már szinte maguktól alakulnak a dolgok. Minél inkább hiszen abban, hogy el fogod érni a célodat, annál biztosabb, hogy tényleg rád talál a siker.

Oroszlán
Sok mindent elértél, de még nem szabad elbíznod magadat. Ne feledd, hogy az idő ellened van, és a kapkodásban még elkövethetsz néhány hibát. Tarts ki, és ne vedd le a szemedet a célról.

Szűz
Jól érzed magadat valaki társaságában, végre úgy érzed, valóban felszabadultál, és tényleg önmagad lehetsz. Lehet, hogy érdemes lenne többször így elengedned magadat, mert felszabadító lehet az élmény.

Mérleg
Még el sem végeztél egy feladatot, máris egy újabb miatt aggódsz. Egyelőre próbálj meg csak azzal foglalkozni, ami igazán számít, és ne akarj mindent egyszerre megoldani, élj inkább a jelenben.

Skorpió
Nem engedheted most meg magadnak, hogy egy problémára másoktól várd a megoldást, mert gyors válaszokra van szükséged. Ráadásul te vagy az, akinek a megoldás igazán fontos, így magadban bízol a legjobban.

Nyilas
Megengedsz magadnak egy kis kényelmet, és ezt jól is teszed, mert rád fért már a pihenés. Most ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, próbálj meg relaxálni, feltöltődni, és élvezni a napodat.

Bak
Azt remélted, hogy több időd lesz valaminek a megvalósítására, de úgy tűnik, azzal kell gazdálkodnod, amid van. A feladat így sem lehetetlen, és ha valaki, akkor te találsz majd rá megoldást.

Vízöntő
Valaki megpróbálja megmondani, mit tegyél, és ezt rosszul viseled. Lehet, hogy te is elismered, hogy jól jönne néhány jó tanács, de nem arra vágysz, hogy valaki a fejed fölött hozzon döntéseket.

Halak
Szívesen osztanád meg valakivel a gondolataidat, aki hasonlóképpen látja a világot, és ma találhatsz valakit, akivel mindketten élvezitek a beszélgetést. Ez az eszmecsere mindkettőtök javára válik. Forrás: Bien.hu
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!