Ugrás a tartalomra

Miskolci Nap (2022.11.28.) - Időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 30. szerda 07:52
Csapadékra minimális, előbukkanó napsugarakra annál nagyobb az esély. Sokat viszont ne válogassunk a sáljaink között! Ha a mintázatával minden rendben, akkor kössük fel az elsőként kezünk közé keveredőt...

Időjárás

Napközben javulnak a látási viszonyok, de az ország nagyobb részén párás, rétegfelhős idő lesz a jellemző, szakadozások nagyobb eséllyel az északkeleti, keleti országrészben fordulhatnak elő. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb gyenge eső, szitálás alakulhat ki. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Átmenetileg csökken a területi kiterjedése a rétegfelhőzetnek, majd ismét párássá válik a levegő, és egyre nagyobb területen köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás, a fagyos részeken ónos szitálás, esetleg jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. A délkeleti, keleti szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős részeken hűlhet le jobban a levegő.

 

Levegőminőség

A levegő minősége - kevés kivételtől eltekintve - városszerte megfelelő és elfogadható. Sőt, néhol még jónak is mondható. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.

 

Útinfó

A Városgazda közlése szerint hétfő reggel félpályás terelésre lehet számítani az alábbi helyeken:
- Andor utca 104.
- Bellervölgy u. 12.
- Csokonai u. 48.
- Dayka Gábor u. - Hunyadi János u. ker., híd felől
- Előhegy u. 20., 22.
- Franklin u. 14.
- Huszár u. 27.
- Kisfaludy u. - Koppány u. kereszteződés
- Kis-Hunyad u. 13.
- Klapka u. 12.
- Könyves K. u. 29.
- Mikes Kelemen u. 4.
- Nagyváthy u. 25.
- Nagysándor József u. 7.
- Nyár u. 18.
- Negyvennyolcas u. 3-5.
- Pillangó u. 12.
- Salétrom u. 14
- Sütő J. u. 2.
- Vasöntő u. 5.
- Vécsey u. 13.

Útlezárás:

- Vörösmarty M. u. az Y híd építése miatt továbbra is lezárva.

- A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell!

-Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a  Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

 

Horoszkóp

Kos
Ne aggódj túl sokat olyasmi miatt, amire nincs hatásod, de foglalkozz kiemelten minden olyannal, ami csakis rajtad múlik. Ezekért a dolgokért csak te vagy a felelős, így ha valami nem jól sül el, a felelősséget is neked kell vállalnod.

Bika
Valaki érzékeny területre tapint egy beszélgetés során, és te szeretnél kihátrálni a helyzetből, erre azonban nem biztos, hogy lesz most lehetőséged. Lehet, hogy jobb is, ha végre kiteríted a kártyáidat, és tiszta vizet öntesz a pohárba.

Ikrek
Nem szereted, ha valaki csak hiteget, de a szükség pillanatában aztán mindig visszatáncol. Ennél még azt is jobban viseled, ha nyíltan megmondja, hogy nem tud, vagy nem akar segíteni. A kétszínűség azonban kifejezetten bosszant.

Rák
Egy fordulópontra vársz, amiről azt reméled, hogy mindent másként alakít majd, de ne feledd, hogy a sorsod irányítása valójában a te kezedben van. Ha érzed, mi van a kezedben, és tudod is irányítani azt, akkor nem kell sokat várnod a fordulópontra.

Oroszlán
Nem szeretsz szívességet kérni, de most te is érzed, hogy csak úgy lábalhatsz ki ebből a helyzetből, ha valaki más segítségére vagy szakértelmére támaszkodsz. A te dolgod így sem lesz egyszerű, de így legalább esélyt kaphatsz arra, hogy te nyerj.

Szűz
Ne vedd félvállról az egészségügyi problémákat, főleg, ha olyasmiről van szó, ami korábban már okozott gondokat. Figyelj egy kicsit jobban oda magadra, mielőtt még nagyobb lenne a baj, és kénytelen lennél szünetet tartani.

Mérleg
Jó nyomon haladsz, de légy óvatos, mert abban a pillanatban, hogy elbízod magadat, és kicsit hátradőlsz, a dolgok kicsúszhatnak az irányításod alól. Tartsd magadat a tempóhoz, még akkor is, ha úgy érzed, hogy lazíthatsz egy kicsit.

Skorpió
Álmosan indul a reggel, de hamarosan valami kimossa az álmot a szemedből, és jobban felébreszt, mint a kávé. Az izgalom kedvedre való, szereted, ha pörögnek körülötted az események, és most is elemedben érzed magadat ebben a helyzetben.

Nyilas
Egy célra összpontosítasz, és nem hagyod, hogy bármi is elterelje a figyelmedet. Ez most az egyetlen megoldás arra, hogy a lehető legfontosabb területen elérd, amit szeretnél, minden mással ráérsz ez után is foglalkozni.

Bak
Az utolsó pillanatban csapsz le egy lehetőségre, amiről talán mindenki le akart beszélni, te azonban hiszel benne, hogy jó döntést hozol. Kövesd az ösztöneidet, akkor is, ha kicsit ki kell mozdulnod a komfortzónádból emiatt.

Vízöntő
Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni, és ma te is érzed, hogy lesz olyan terület, amiről egy kicsit le kell majd mondanod azért, hogy egy másikon azt érhesd el, amit szeretnél. Eljön majd mindennek az ideje, csak ne akard az összes dolgot egyszerre.

Halak
Sok minden aggaszthat ma, de csak rajtad múlik, hogy mennyi teret adsz ezeknek az érzelmeknek. Mindenki jobban jár, ha munkával foglalod el magadat, és nem emészted fel az energiáidat fölösleges gyötrődéssel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!