Ugrás a tartalomra

MISKOLCI NAP (2022.12.02.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 02. péntek 08:16
Visszatér a felhős, borongós idő. Megszűnnek az éjszakai fagyok az elkövetkező napokban. 
Fotó: minap.hu

Forrás: Időkép

Időjárás


Pénteken túlnyomóan felhős, borongós idő várható, délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékkal. Eső, helyenként havas eső, az Alpokalján és a Bakonyban kisebb havazás várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -4, +4, napközben 1-5 fok valószínű.

Szombaton erősen felhős, borongós lesz az ég, keleten, északkeleten lehetnek rövid napos időszakok. Nyugaton kisebb mennyiségű csapadék előfordulhat eső, néhol havas eső formájában. A délkeleti, keleti szél a dunántúli és középső tájakon több helyen feltámad, másutt gyenge, mérsékelt lesz. Napközben 4-9 fok várható.

Vasárnap sok felhő lesz fölöttünk, eső napközben főként délen és a Dunántúlon alakulhat ki. A keleties szelet a Dunántúlon és a középső tájakon kísérhetik élénk, erős széllökések. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Hétfőn sem várható jelentős változás, helyenként újra szükség lehet az esernyőkre, a nap csak kevés helyen, rövid időre süthet ki. Többfelé szeles lesz az idő. Délután 3-9 fokra van kilátás. Keddre nagy területen alakulhat ki sűrű köd, ami a Dunántúlon tartós lehet, másutt több-kevesebb napsütés ígérkezik.

 

Levegőminőség

Ma reggel az Újgyőri piac, Vasgyár, Tatárdomb környéke a legszennyezettebb, határérték fölöttiek az értékek, ahogy a Selyemrét, Martinkertváros, Szirma vonalon is. 
A város más részein jó vagy elfogadható a levegő minősége péntek reggel. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.


Útinform

A Miskolci Városgazda információi szerint az alábbiakra kell készülni a városi utakon:
Félpályás útlezárás az Andor utca 104., a Bellervölgy u. 12., a Csabavezér út 1-3., a Dayka Gábor u. - Hunyadi János u. ker., híd felől, az Előhegy u. 20., 22., a Huszár u. 27., a Kisfaludy u. - Koppány u. kereszteződés, a Kis-Hunyad u. 13., a Klapka u. 12., a Mikes Kelemen u. 4., a Nagyváthy u. 25., a Nagysándor József u. 7., a Nyár u. 18., a Negyvennyolcas u. 3-5., a Pillangó u. 12., a Salétrom u. 14., Sas u. 5., a Sütő J. u. 2., a Vasöntő u. 5. és a Vécsey u. 13. szám alatt van.

 

Útlezárás:


- Vörösmarty M. u. az Y híd építése miatt továbbra is lezárva;
- A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába.Kerülni kell!
Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.
- Hibaelhárítási munkát végeznek a Horváth Lajos utca Szentpáli István – Ady Endre utcák közötti szakaszán, azon belül is a Pláza parkolóépületeinek térségében.
A munkálatok a magyar Telekom Nyrt. megbízásából folynak majd december 2 – 5 között, azaz péntektől hétfőig. A munkavégzés célja a közútban elhelyezkedő, megsüllyedt alépítményi szekrény-fedlap cseréje.
A munkák idején a fenti útszakaszon egyirányú lesz a forgalmi rend a Búza tér irányába. Az Ady Endre utca felől érkező járművek a Horváth Lajos utca – „McDonalds parkoló melletti utca” – Madarász Viktor utca útvonalon tudják megközelíteni a Szentpáli István utcát.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a  Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

 

Horoszkóp

Napi horoszkóp 2022.12.02.

Kos

Magad sem tudod, hogy mit akarsz, egyszer erre, másszor arra vágysz, de így egyik irányba sem haladsz igazán, egyet előre, kettőt pedig visszalépsz. Próbálj meg olyasmi után vágyódni, ami a tiéd lehet, vagy az is lehet, hogy már a tiéd.

Bika

A magabiztosság most kulcsfontosságú, ha te sem hiszed el, hogy képes vagy valamire, akkor mások is meg fognak kérdőjelezni, de ha te biztosan állsz a terveidhez, akkor ők is elhiszik majd, hogy érdemes az ügyed mögé állni.

Rák

Túl sok minden miatt aggódsz egyszerre, pedig nem kellene, hogy ezek a gondok a te válladat nyomják. Ne vegyél át felelősséget mástól, csak azért, mert panaszkodik egy kicsit, könnyen lehet, hogy éppen visszaél azzal, hogy jóindulatú és segítőkész vagy. 

Oroszlán

Tarts időnként egy kis pihenőt is, mert amikor feltöltődsz, a kreativitásod is visszatér, és sokkal jobban haladsz majd a dolgaiddal. Próbálj aktívan kikapcsolódni, és válassz mára valami olyan programot is, amivel levezetheted a stresszt.

Szűz

Ne vedd túlságosan a szívedre, ha valaki nem siet azonnal a segítségedre egy nehéz helyzetben, pedig úgy érzed, elvárhatnád tőle. Neki is megvannak a maga gondjai, de amint teheti, örömmel nyújt majd segítő kezet neked is. Addig viszont magadnak kell boldogulnod.

Mérleg

Kicsit feszült lehetsz mostanában, mert nem jut annyi időd a dolgokra, mint amennyit szeretnél, ennek a hatása pedig a munkádon is meglátszik. Érthető, ha ez nem tesz boldoggá, de vigyázz, hogy ne azokon vezesd le a feszültséget, akik nem érdemlik meg.

Skorpió

A kezdeti nehézségek után végre úgy érzed, megtaláltad a helyedet, nyugodtabban tudsz dolgozni és édesebb a pihenés is, de légy óvatos, mert ez az idill törékeny. Hogy meddig sikerül megőriznetek ezt a boldogságot, csakis rajtatok múlik.

Nyilas

Ne kapkodj, mert csak felkavarod magad körül az állóvizet, éppen most, amikor már kezdtek megnyugodni a kedélyek. Adj még egy kis időt mindenkinek, hogy eméssze a történteket, és ne sürgesd az elfogadást.

Bak

Váratlan szerepben kell majd helyt állnod, és magadat is megleped azzal, hogy a nyomás hatására milyen jól teljesítesz. Lehet, hogy gyakrabban kellene kockáztatnod egy kicsit, és bátrabban belemenni az olyan helyzetekbe, ahol nem mehetsz biztosra.

Vízöntő

Légy óvatos, amikor másokat kritizálsz, mert jobban a lelkükre vehetik a dolgot, mint hinnéd. A sértődöttség pedig senkinek nem tesz jót, ők sem fognak jobban teljesíteni tőle, és, ha nem kedvelnek, az a te dolgodat is megnehezítheti.

Halak

Egy kedves elfoglaltságoddal most nem csak kikapcsolódhatsz, de ihletet is meríthetsz belőle. Ha pedig egy jó ötlet már megvan, gyorsan érkezik a lelkesedés is, és gyorsan juthatsz sokkal előbbre a teendőiddel.

Forrás: Bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!