Ugrás a tartalomra

Miskolci röplabdázó vesztette életét a tragikus autóbalesetben

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 08. csütörtök 11:13
Szerda délelőtt közúti balesetben elhunyt Tóth Kinga, az NB I-es DSZC-Eötvös DSE terem- és strandröplabda-játékosa, valamint utánpótlásedzője. A miskolci röplabdázó december 22-én töltötte volna be 25. életévét.
Tóth Kinga

Tóth Kinga Miskolcon nőtt fel, általános iskolába a Középszerre járt a Kazinczyba, középiskolába pedig a Berzeviczy Gergely Technikumba. 18 évesen lett az Eötvös DSE játékosa, egy évvel később, 2017 nyarán igazolta le a Nyíregyháza. Onnan 2019 januárjában került vissza Debrecenbe, s tagja volt az első osztályba való feljutást kiharcoló csapatnak is, azóta is oszlopos tagja volt az NB I-ben szereplő gárdának. A mostani bajnokságban is pályára lépett mind a hat fordulóban és a klub két Magyar Kupa-mérkőzésén is.

2020 óta rendszeres résztvevője a strandröplabdaversenyeknek, több érmet is szerzett B-kategóriás tornákon, és állandó párjával, Béni Kittivel indult az idei ob-fordulókon is. Közben edzői licencet is szerzett, s az Eötvös DSE utánpótlásában tevékenykedett. A nyáron tanári diplomát szerzett.

Kedden még edzőmérkőzésen vett részt csapatával, szerdán délelőtt autójával Debrecentől délre, Ebes és Hajdúszovát között haladt autójával, amikor megcsúszott, elvesztette uralmát a jármű fölött, és fának csapódott. Az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Tóth Imre, haon.hu

„Megdöbbentő, szomorú hírt kaptunk. Felnőtt NBI-es csapatunk játékosa, strandröplabda eredményeink szállítója, az egyesület életének aktív szervezője, segítője, a nyáron diplomázott tervekkel teli fiatal tanárnő, egyik utánpótlás csapatunk edzője, Tóth Kinga ma délelőtt tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Jellemző, mindennapi segítőkészségére, hogy tegnap még segített a Mechwartból a Beregszásziba átpakolni a felszereléseket, délután Balmazújvároson játszott edzőmérkőzést és este még felajánlotta, hogy segít csapattársai elszállásolásában. Sajnos az Eötvös DSE „Jó tanuló, jó sportoló” címét már nem tudja átvenni. Egy csupaszív, értékes, segítőkész embert vesztett el egyesületünk és a röplabdás társadalom” – szól a klub közleménye.

A röplabdázó december 22-én ünnepelte volna 25. születésnapját. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!