Ugrás a tartalomra

Mozgalmas közösségépítés a Gyárban

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. június 30. csütörtök 13:37
Az egykori diósgyőri kohászat területén található Factory Arénában tartott közösségi és sportnapot június utolsó napján a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány.
Fotók: Parai Roland

Íjászat, mászófal, roller, gördeszka, bicikli, szivacsgödör, ping-pong – többek közt ez várta az érdeklődőket csütörtökön a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub által létrehozott létesítményben, ahol néhány hete már volt példa hasonlóra. A projekt második felvonását bonyolították ezúttal.

Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek vissza a szervező közalapítványhoz annak kuratóriumi elnöke szerint. Szegedi Judit Katalin rámutatott: rendkívül fontos, hogy a kicsik megismerhessék a városrészt, és kötődést alakítsanak ki annak környezete iránt.

Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítványt 2006-ban hozta létre Miskolc város a szociálisan rászoruló polgárainak támogatása érdekében. Olyan emberi és anyagi erőforrások bevonása Miskolc helyi szociálpolitikai ellátórendszerébe, amely a szociálisan rászorult lakosokat segíti. Pályázati lehetőségek megteremtésével a szociális ellátórendszer olyan innovatív és modell értékű kísérleteit segíti, amely reális szükségletekre alapoz. A helyi szociálpolitikai döntések szakmai szempontú segítése különböző elemző anyagokkal, vizsgálatokkal. Az interszektoriális integráció erősítése a szociális szektorban. A helyi szociális intézmények EU kompatibilitásának segítése szakértők bevonásával.

Az elnök azt is elmondta, hogy az alapítvány tehetséggondozó és közösségfejlesztő programjainak sorába kiválóan illeszkedett a mai nap, amikor is a közös mozgás révén mélyebben ismerhették meg egymást a gyerekek, kapcsolataik erősödhettek, új barátságok szövődhettek közöttük.

– A sport segít a feszültség feldolgozásában és az egészségmegőrzésben. Egy jól működő közösségben pedig szívesebben élnek az emberek – fogalmazott.

Az esemény elsődleges célcsoportja a diósgyőri fiatalok és gyermekek voltak, ám természetesen a Miskolc egyéb tájékairól érkező családok irányába is nyitva állt a gyárkapu. A programsorozatot jövőre folytatni szándékoznak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!