Ugrás a tartalomra

MVK: hétfőtől életbe lép a tanulmányi időszaki menetrend 

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 06. csütörtök 18:51
A jelenleg érvényes menetrendhez képest hétfőtől nyolcvanhattal több járat közlekedik majd a reggeli és a délutáni csúcsidőben. 


Május 10-vel életbe lép a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) új, tanulmányi időszaki menetrendje. Ennek oka, hogy hétfőtől visszatérnek a jelenléti oktatáshoz az általános iskolák felső tagozatain és a középiskolákban is. A közlekedési cég azt írja, emellett fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is, a járatok a reggeli és délután csúcsidőben gyakrabban közlekednek, a jelenlegi – „tanszüneti” – menetrendhez képest reggel négy és kilenc óra között harmincnégy, míg a délutáni csúcsidőben, délután egy és este hat óra között ötvenkettő többlet indított autóbusz és villamos járat került a menetrendbe.

Juhász János, az MVK villamosközlekedési igazgatója ismertette lapunknak a legfontosabb, a tanulmányi időszakban életbe lépő változásokat, ezek: újra közlekedik a 2-es villamos; csúcsidőszakban többlet-járatok közlekednek 1/1B, 3/3A, 6, 7, 14, 16, 19, 20, 24, 29, 32, 34, 35 autóbusz-viszonylatokon;valamint a kora hajnalban közlekedők hétfőtől igénybe vehetik az MVK Zrt. személyzeti járatait.

- Az MVK szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a várható utasforgalomnak megfelelő menetrendeket alkalmazzák a miskolci közösségi közlekedésben. A járatok május 10-től, a tanítási időszakban érvényes menetrendje letölthető a társaság honlapjáról. Utazástervezéshez továbbra is érdemes az MVK MobilON alkalmazást használni, amely a továbbiakban is mindig az optimális útvonalat tervezi meg az úti cél eléréséhez – tette hozzá. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az MVK a hétről hétre alakuló járványhelyzet, az iskolába és munkába járás révén felmerülő utazási igények, a tapasztalatok folyamatos bővülése alapján év eleje óta többször is változtatta a menetrendjét. Márciusban, a szigorú lezárások – digitális oktatás, home office, boltzár – miatt egy rendkívüli menetrendet léptettek életbe, a járványügyi szabályokra azonban ekkor, és azóta is figyeltek: amennyiben a járatokon az ötven százalékot meghaladja a kihasználtság, rásegítő járatokat indítottak. 

Április 17-én aztán új menetrendet vezettek be, ami már tartalmazott egy tanszüneti és egy tanulmányi időszaki menetrendet is. Ez utóbbi lép érvénybe hétfőtől. 

A villamosközlekedési igazgató hozzátette végül: érdemes figyelni arra is, hogy májusban több alkalommal is vágányzár lesz a villamosvonalon karbantartási munkálatok miatt, ami miatt bizonyos szakaszokon átmenetileg villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. „Azt kérjük, aktuális információkért kísérjék figyelemmel az MVK Zrt. honlapját, Facebook-oldalát, illetve MobilON alkalmazását” – tette hozzá. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!