Ugrás a tartalomra

Nem vezethetett volna, ittasan mégis megtette = letartóztatás

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 15. péntek 14:10
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki úgy vezetett ittasan, hogy amúgy is el volt tiltva a volántól. Október 12-én a déli órákban Miskolcon rendőri ellenőrzés során derült bukott le.

Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsítottat egy korábbi büntetőeljárásban 1 év 6 hónap időtartamra eltiltották a közúti járművezetéstől. Ráadásul nem is ez volt az első eset, hiszen korábban többször eltiltották már.

Vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt indult eljárás. A halmazati büntetéskiszabás szabályai alapján 3 hónaptól 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztést kaphatott volna. Tekintettel arra, hogy a férfi a vele szemben korábban, de rövid időn belül meghozott és ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen kiszabott büntetését követően újra megcsinálta ugyanazt. Valamint, hogy jelenleg is folyamatban van a gyanúsítottal szemben büntetőeljárás, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
Ezek alapján a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!