Ugrás a tartalomra

Online rendelnek a bohócdoktorok, már édesanyáknak is!

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. május 01. péntek 15:44
Bárki otthonába kérheti a bohócdoktorokat egy telefon segítségével. Május első vasárnapján pedig az édesanyáknak szeretnének kedveskedni egy időseknek való, húszperces, élő, interaktív műsorral.

Április 15-től a gyerekek otthonába is ellátogatnak a bohócdoktorok, akikhez itt lehet időpontot foglalni. Ehhez csupán egy Facebook Messenger fiók, valamint egy internetkapcsolattal ellátott telefon, tablet vagy laptop szükséges. A húszperces interaktív bejelentkezés során játékkal, zenével, trükkökkel nyújtanak élményt a bohócok. Több hetes előkészítő munka előzte meg az online viziteket, az elmúlt hetekben több mint hetven online bohócdoktor bejelentkezés valósult meg.

Miskolcon például Osváth Tibor, dr. Tik Tak fogadja a jelentkezőket. – Bele kellett szokni az új szituációba, hiszen mikor a kórházban vagyunk, egy karnyújtásnyira fekszik tőlünk a kis beteg, most azonban nem tudtam, hogy milyen hatást gyakorol majd az új helyzet a gyerekre, rám és egyáltalán az egész együttlétünkre. Félelmeim végül eltűntek, mert dr. Galóca Galagonyával, vagyis Prohászka Fannival is kiválóan tudunk együttműködni az előadás során. Persze ismertük is egymást korábbról, színházi környezetünkből. A gyerekek pedig nagyon élvezik a műsort. A történet az, hogy én vagyok a világ legjobb szakácsa, a probléma viszont, hogy a főzéshez csak eszközeim vannak, alapanyagaim nem, dr. Galóca Galagonya pedig egyre éhesebb. A kicsik azt szeretik a legjobban, hogy annyira bevonjuk őket a játékba, hogy utasításokat is adhatnak, alakíthatják a történetet a húsz perc során. Például ők maguk hozzák a konyhából a sót, vagy megmondják, hogy mit főzzek bohóctársamnak. Nagyon sokat kacagnak az előadás alatt, mi meg végig bolondozunk nekik – mondta Osváth Tibor színművész, aki szerint ehhez a munkához nagyon fontos, hogy az előadó improvizatív készséggel rendelkezzen.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe. Erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha. A félelem és a szorongás leküzdésében a humor varázslatos ereje nagy segítség. A jelenlegi helyzetben nem csak a kórházakban fekvő gyermekeknek, de minden otthonában, társaitól és a közösségtől elzárt gyermeknek szüksége van a nevetés gyógyító erejére.

Az 1996 óta működő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai az elmúlt években több mint 375 000 beteg gyermek kórházi tartózkodását tették vidámabbá. Az Alapítvány működését kizárólag adományokból látja el, a jövedelemadó 1%-ának felajánlása nagy segítség működésük biztosításához. Ez az adózó számára semmibe sem kerül, viszont gyermekek kórházi tartózkodását teheti vidámabbá.

Anyák napjára itt kérhető a bohócdoktorok műsora.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!