Ugrás a tartalomra

Online rendelnek a Piros Orr bohócdoktorok

Horváth Szabolcs
Utoljára módosítva
2020. április 08. szerda 16:09
Csak néhány kattintás, és a bohócdoktorok megkezdik a digitális vizitet.
A két bohócdoktor online kapcsolaton keresztül szórakoztatja majd a beteg gyermekeket.

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések a bohócdoktorok munkájára is hatással vannak. Erre a helyzetre megoldást kellett találniuk, és úgy tűnik ez sikerült is. „Az ország egész területén 16 kórházban 34 bohócdoktorunk látogatja a beteg gyerekeket, akiknek legtöbbször ezek a vizitek jelentik a hét fénypontját – tudtuk meg Horváth-Sarródi Laurától, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kommunikációs munkatársától. – Sajnos a járvány miatt a személyes találkozók lehetetlenné váltak, így keresni kezdtük azt, hogy miként szórakoztathatnánk más módon a kórházban fekvő gyerekeket. Igazából csak egyetlen lehetőségünk maradt, az online-tér, és végül sikerült megtalálnunk azt a technikai megoldást, amellyel mindez lebonyolítható.”
A napokban el is indult a tevékenységük digitális változata. „Április 6-tól interaktív, élő videós kapcsolaton keresztül zajlanak a bohócdoktori vizitek, amelybe két bohóc és a kórházban fekvő beteg gyermek kapcsolódik be. Először a hosszú távon a kórházban kezelt gyermekekkel tudnak kapcsolatba lépni, majd fokozatosan, minél szélesebb körben szeretnének vidámságot vinni a beteg gyermekeknek. A 20 perces élő bejelentkezések során a bohócdoktorok a humort használják, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról. A bohócdoktori vizitre való jelentkezés internetes foglalási rendszerben történik, a hívások során játékkal, zenével, trükkökkel nyújtanak élményt a bohócok. A gyermekek, illetve szüleik részéről egy Facebook Messenger fiók, valamint egy internetkapcsolattal ellátott telefon, tablet vagy laptop szükséges hozzá.”

A miskolci bohócdoktorok, dr. Cukor és dr. Tik Tak is készül az online vizitekre.

A szolgáltatás immár a Miskolcon, a Gyermekegészségügyi Központban is elérhető. „Az információkat már eljuttattuk többek között Miskolcra is, a szülőknek a kórházakban az egészségügyi szakemberek minden segítséget megadnak ahhoz, hogy létre jöhessen az online vizit."
A bohócdoktorok digitális látogatásáért továbbra sem kérnek pénzt, ám más segítséget örömmel vesznek. „Az 1996 óta működő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival nevetést és humort vigyen az arra rászorulók életébe. Az Alapítvány működését kizárólag adományokból látja el, a jövedelemadó 1%-ának felajánlása nagy segítség működésük biztosításához. Ez az adózó számára semmibe sem kerül, viszont gyermekek kórházi tartózkodását teheti vidámabbá” – mondta végül Horváth-Sarródi Laura.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!