Ugrás a tartalomra

Elkezdték kézbesíteni a szájmaszkokat Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 24. péntek 11:30
A 120 ezer szájmaszkból, amit miskolci családok kapnak ingyen, első körben több mint 46 ezret kézbesít ki a Magyar Posta. Ez 23 ezer levél, amiben két darab mosható védőeszközt kapnak kézhez az önkormányzat jóvoltából a városlakók.

Pénteken a Miskolc 1-es postához tartozóknak kezdik meg a kiszállítást – nyilatkozta Demeter Attila, a polgármesteri hivatal Üzemeltetési és Szervezési osztályának vezetője. – A polgármesteri hivatal közel félszáz munkatársa megfeszített munkát végzett, hogy a maszkokat minél hamarabb át tudják adni a postának – tette hozzá. A következő 2 hétben valamennyi miskolci család postaládájába eljuttatják a maszkokat, összesen mintegy 120 ezret.

postas
Fotó: Juhász Ákos

Mint ismert, csütörtök reggeltől Miskolcon is kötelező a maszk, vagy valamilyen más, a szájat takaró ruhadarab (sál, esetleg kendő) viselése a közösségi közlekedési eszközökön, a miskolciak védelmében. Erről Veres Pál polgármester rendelkezett azután, hogy egyre több egészségügyi szakember javasolja országszerte is a védőeszközök viselését, mivel véleményük szerint a szájmaszkok érdemben is hozzájárulhatnak a vírus terjedésének lassításához.

Továbbra is fontos azonban, hogy aki teheti, maradjon otthon, és minimalizálja a másokkal való személyes érintkezések számát, hiszen továbbra is ez a leghatékonyabb módszer a vírus terjedésének lassítására.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!