Ugrás a tartalomra

Sztárfellépők érkeznek Miskolcra

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. június 27. csütörtök 16:38
Nyáron még két előadást tartanak a Muzsikáló udvarban, novemberben pedig indul a Filharmónia bérlet a Művészetek Házában. A programokról csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Miklósa Erika / Fotó: Filharmónia

Folytatódnak a varázslatos nyáresték a Nyilas Misi Ház udvarában, ahová júliusban Antonio Vivaldi4 évszak” című klasszikusa érkezik, méghozzá a négytagú ütőegyüttes, a Talamba tolmácsolásában. V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Levente modern megközelítésben prezentálja a komolyzenei klasszikust. 

Keméndi Tamás harmonikaművész és Kamarás Iván színművész közös koncertje augusztusban jön Egy fess pesti este címmel, és az 1920-60-as évek lüktető magyar zenéivel. A közönségkedvenc dalok között Kamarás Iván kulisszatitkokat árul el a kor legnagyobb művészeiről.

Csuja Imre / Fotó: Örkény Színház / Horváth Judit

Még mindig nyáron a Muzsikáló Udvar hangversenyi mellett az országos Orgonapont koncertsorozat miskolci programjaiból is lehet válogatni, hiszen augusztusban olyan kiváló művészek érkeznek Miskolcra, mint Szamosi Szabolcs és Miklósa Erika vagy Tabajdi Ádám és Csuja Imre.

A nyári programok után fantasztikus fellépők, és kitűnő zenekarok koncertjei várják az érdeklődőket a novemberben kezdődő miskolci Filharmónia bérlet jövő évadi műsorán a Művészetek Házában. Miskolcra érkezik a "4 évszak" ütőhangszereken, a Budapest Fesztiválzenekar, az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Concerto Budapest, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és még számos vendég.

Jordi Savall / Fotó: David Ignaszewski

Az öt előadásból álló Filharmónia bérlet előadásait a Budapesti Fesztiválzenekar nyitja meg, Jordi Savall, a régizene egyik legnagyobb specialistájának vezényletével. Az adventi hangulatról decemberben az Orfeo Zenekar, valamint a Purcell Kórus gondoskodik, ahol Haydn Aki hűtlen, pórul jár című művét hallhatja majd a nagyérdemű.

Kriszta Kinga / Fotó: Nagy Attila

A Miskolci Szimfonikus zenekar februárban ad koncertet Cser Ádám vezényletével, Kriszta Kinga (szoprán) és Pataki Adorján (tenor) énekművészek közreműködésével. 

Ezt követően a Filharmónia tavaszi időszakát márciusban hazánk egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest koncertje nyitja meg márciusban a Művészetek Házában a többszörös díjnyertes Berecz Mihály zongorajátékával és Keller András vezénylésével.

Berecz Mihály / Fotó: Raffay Zsófia

Áprilisban, az évad zárókoncertjén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar egy estére különböző országokba repíti közönségét. Mindegyik műben lesz valami tánc és valami álomszerű. Vezényel: a többszörös díjnyertes Szabó Sipos Máté, akit operarendezőként és zeneszerzőként is ismerhet a közönség. 

További hírek

Olvasnivaló