Ugrás a tartalomra

Tavaszi nagytakarítás városszerte

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 16. csütörtök 18:03
Az egész városban megtisztítják a közterületeket. A Városgazda munkáját a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői is segítik, folyamatosan egyeztetnek a szakemberekkel, hol szükséges a mielőbbi takarítás.
tavaszi takarítás barta
Megtisztítják a közterületeket. (Fotó: Mocsári László)

Megkezdte a tavaszi nagytakarítást a Miskolci Városgazda. A többi közt felszámolják az illegális hulladékszigeteket. A lakosságot arra kérik, vegyék igénybe a hulladékudvarokat, a szeméthegyek elszállítása ugyanis éves szinten 100 millió forintjába kerül a városnak.
"Folyamatosan, egész évben azon dolgozunk, hogy ezek az illegális hulladéklerakó szigetek megszűnjenek, hiszen a mostani időszakban még jobban oda kell figyelnünk a higiéniára, hiszen ezek a szeméthegyek most fertőző anyagokat is tartalmazhatnak" - mondta Kertész Béla, Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

tavaszi takarítás barta
Kertész Béla és Bartha György adott tájékoztatást a munkákról.

A Kabar utcán pl. két hét alatt 12 köbméternyi szemetet raktak le illegálisan. "Szeretnénk a lakosságot megkérni, hogy használják a hulladékszigeteket, hulladékudvarokat, azokat a hulladékudvarokat, amelyek Miskolcon működnek, itt a diósgyőri, kiliáni részen, a Lorántffy Zsuzsanna utcán van egy működő hulladékudvar, nagyon egyszerűen el lehet ott helyezni, nem kell érte fizetni - hangsúlyozta Bartha György, a Velünk a Város önkormányzati képviselője.
A tavaszi nagytakarítás városszerte folytatódik a következő időszakban. Az illegális hulladéklerakók felszámolását az önkormányzati képviselők is segítik.

tavaszi takarítás barta
Elviszik az illegálisan lerakott szemetet is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!