Ugrás a tartalomra

A TV Maci van a Magyar Posta új bélyegblokkján

MTI
Utoljára módosítva
2023. június 08. csütörtök 19:21
A mindannyiunk kedvencét bemutató sorozat az ötödik alkalmi bélyegblokk a Mesehősök sorozatban.
A TV Macit ábrázoló bélyegblokk a közmédia óbudai székházában tartott kibocsátó ünnepségen 2023. június 8-án. A sorszámozott alkalmi bélyegblokkot a Mesehősök bélyegsorozat részeként adták ki. MTI/Balogh Zoltán

A Mesehősök bélyegsorozat részeként TV Maci sorszámozott alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben.
    
Mint a csütörtöki budapesti bélyegblokk-kibocsátó ünnepségen elhangzott, az együttműködés keretében már az ötödik alkalmi bélyegblokk jelenik meg a Mesehősök sorozatban. A Süsü, a sárkány, a Frakk, a macskák réme, a Kukori és Kotkoda, a Mazsola és Tádé figurái után az Esti mese legendás figurája tér vissza alkalmi bélyegblokkon.
    
Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: 2019 óta folyamatos a Magyar Posta és az MTVA együttműködése, amely a továbbiakban is folytatódik. A bélyegblokk-kibocsátás apropója, hogy az idén 60 éves a TV Maci, amely már nemcsak a közmédiát fémjelzi, hanem nemzeti kincs, egy igazi hungarikum - mondta. Elmondta, hogy a TV Maci jelképezi a közmédia misszióját, hogy a gyerekeket ne csak szórakoztassa, hanem a játékosan nevelje is.
    
Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke is arról beszélt, hogy a TV Maci évtizedeken át volt a magyar családok mindennapjainak része, szórakoztatva tanította meg a gyerekeknek a napi rutinokat.
    
Elmondta: a Mesehősök sorozat 5. darabjaként megjelent bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 50 ezer példányban.
    
A bélyegblokkon Bálint Ágnes író és Foky Ottó bábtervező alkotásaként készült Esti mese szignálfilm főszereplője, a TV Maci látható. Az alkalmi bélyegblokk három címletén, a blokk keretén, valamint az alkalmi borítékon TV Maci és Paprika Jancsi figurája egy-egy jellegzetes életképpel szerepel - mondta, hozzáfűzve, hogy az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon található bélyegző lenyomatának fő eleme a TV Maci stilizált portréja.
    
Kiemelte: a bélyegblokk érdekessége, hogy a rajta elhelyezett QR-kód beolvasásával további információk kaphatók a témáról.
    
A TV Maci Bálint Ágnes, a televíziós mese műfaját megteremtő, József Attila-díjas író, szerkesztő-dramaturg ötlete nyomán született meg 60 éve. Az Esti mese felvezető és lezáró bábjáték főszereplőjének jelenleg is látható formáját 1982-ben Foky Ottó bábtervező alkotta meg.
    
A közös kezdeményezésként indított Mesehősök bélyegkollekció újabb darabját az MTVA és a Magyar Posta Zrt. vezetői bocsátották forgalomba.
    
Az újdonság, amelynek össznévértéke 750 forint, csütörtökön került forgalomba, megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, a kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!