Ugrás a tartalomra

Zempléni Fesztivál: szenvedéllyel a zenéről, szenvedéllyel a borról

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 04. szombat 13:59
Tokaj-hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális fesztiválja augusztus 14-23. között várja a látogatókat. Ez a nagy hagyományokkal bíró, mégis évről évre mindig újdonságokkal szolgáló programsorozat egyszerre hat az emberben lakó művészkedvelőre, a természetjáróra, a gasztronómia híveire – és persze a finom borok szerelmeseire.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, a Budafoki Dohnányi Zenekar, Tompos Kátya, Takács Nikolas és a Jazzical Trió, Rúzsa Magdi – csak néhány kiragadott név az idei fellépők sorából. A több mint félszáz programból álló rendezvény magas színvonalú hangversenyekkel, színházi és irodalmi estekkel, jazz koncertekkel – sőt kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a régió és az ország más vidékéről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat egyaránt.

– Augusztus közepén olyan válogatott művészeti palettát kínálunk, amelyért érdemes több napot, akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni – emelte ki Turjányi Miklós fesztiváligazgató.

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett egy tucat környékbeli település szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei adnak otthont a legkiválóbb magyar szólisták, népszerű együttesek produkcióinak. A rendezvényhez kapcsolódóan több mint egy tucat pincészetnek, köztük a fesztivál hivatalos borszállítójának, a Grand Tokajnak kiváló borait is megkóstolhatjuk.

– Nagy öröm számunkra, hogy több éve támogathatunk egy ilyen rangos kulturális-gasztronómiai fesztivált – fogalmazott Goreczky Gergely vezérigazgató az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, amit a fesztivál hangulatához és nívójához tökéletesen passzoló Grand Tokaj Szegi Pincében tartottak meg csütörtökön. Hozzátette: szeretnék folytatni a hagyományt, és a jövőben is folytatnák a gyümölcsöző együttműködést a szervezőkkel. – Biztatok is egyúttal mindenkit arra, hogy jöjjenek el Tokaj-hegyaljára, és kóstolják meg a borainkat.

A Zempléni Fesztivált most az is különlegessé teszi, hogy egyike azon kevés programsorozatnak, amelyeket az eredetileg tervezett időpontban lehet megtartani – mutatott rá Hollerung Gábor művészeti vezető. A zenei kínálatra rátérve kiemelte: a programok többségét továbbra is a komolyzene műfajához tartozó koncertek alkotják, de hagyományosan erős a jazzkínálat, a társművészetek palettája pedig továbbszélesedett. A színházi és irodalmi estek mellett idén lesz például illuzionista-előadás is, és hat kiállítást is megnyitnak.

– Bizton állíthatjuk tehát, hogy nem lesz rosszabb, nem lesz kisebb az idei fesztivál, mint az ezt megelőzők voltak – hangsúlyozta. – Az idei programsorozatban igazán az a fontos, hogy megtarthatjuk, hogy újra együtt lehetünk.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy még nem teljes a program, egy-egy időpont még üres, de a szervezők kezdésig igyekeznek tovább-bővíteni a fellépők körét.

Augusztus 14-e és 23-a között tehát immár 29. alkalommal rendezik meg az észak-magyarországi régió egyedi hangulatú kulturális-turisztikai-gasztronómiai eseménysorozatát, a Zempléni Fesztivált. A programokról részletes tájékoztatót a www.zemplenfesztival.hu honlapon, valamint a hivatalos Facebook-oldalukon olvashatunk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!