Ugrás a tartalomra

Béke, szeretet, humor – Miskolcon a FLY Dance Company

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. április 17. szerda 14:05
Miskolcra érkezett a FLY Dance Company. Egy csapat, mely a hip-hop nyelvén komolyzenei aláfestéssel és rendkívül bájos humorérzékkel hirdeti a két legfontosabb dolgot: a békét és a szeretetet.

Kijelenthetjük: elkezdődött a Horizont Fesztivál. Persze még csak a „nulladik” napon, a ráhangolódáson vagyunk túl, de egyértelműen állíthatjuk, a keddi hip-hop előadás óta már ott motoszkál a miskolciak gondolataiban a kortárstánc fesztivál. A négynapos Horizontra (április 24-27.) ugyanis már kedd este elkezdődött a készülődés, a Kamarában: az amerikai FLY Dance Company Miskolcra is elhozta nem mindennapi „színházi hip-hop” előadását.

Kedden este mindenki ott volt a Kamarában, aki táncol, vagy táncolt valaha Miskolcon; összegyűltek a város hip-hop rajongói. Amellett, hogy egy fantasztikus táncelőadást láthattunk, mintha valami történt volna a színházteremben. „Nem beszélünk egy nyelvet, mégis értjük egymást” – mondta az előadás után a FLY Dance Company egyik tagja. A tánc valóban egy olyan (határokon átívelő) nyelv – ahogyan azt a Horizont Fesztivál is hirdeti –, amelynek megértéséhez nincs szükségünk szótárra. A houstoni srácok mozdulataitól, és humorától nemcsak nevetéssel telt meg a Kamara, de mintha a tánc szeretete mellé béke költözött volna minden jelenlévő szívébe.

A houstoni FLY Dance Company európai turnéja során látogatott el Magyarországra: Miskolcon kívül Pécsett és Budapesten nézheti meg a közönség a fiatal táncosokat, mi több, részt is vehetnek workshopjaikon: a táncosok egy rövid „workshopturné” erejéig Miskolcon maradnak, és az eLTE Best Dance Company-val együttműködve tartanak kurzust a táncolni vágyóknak. Április 17-én lesz egy workshop az Ady Endre Művelődési Házban kifejezetten miskolci tánciskoláknak: az eLTE Best Dance Company, a Limited Dance Academy, a SPIC Művészeti Líceum Miskolc, és a Granddance Tánciskola növendékeinek. Valamint a Zrínyi Ilona Gimnáziumban és a Földes Ferenc Gimnáziumban is tartanak majd órát a táncosok.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!