Ugrás a tartalomra

Biztonságosabb lett a Perecesre vezető út

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 28. szombat 16:16
A szakaszon a korábban kihelyezett KRESZ-táblákat vizsgálták felül, ahol szükséges volt, ott cserélték a régit, máshol pedig újakat is kihelyeztek.
Fotó: Végh Csaba

Biztonságosabban lehet közeledni Bulgárföld és Pereces között. A településrészen több helyen is STOP táblára lett cserélve a korábbi Elsőbbségadás kötelező tábla, a beláthatatlan útkanyarulatban, útszűkületben táblával is egyértelműsítve lett, hogy tilos a megállás, és talán  a legfontosabb, hogy Bulgárföld és Pereces között mostantól alapvetően 60 km/h-val, a veszélyesebb kanyarokban pedig 40-el lehet közlekedni. 

Bazin Levente, a térség önkormányzati képviselője azt mondta, mind ő, mind pedig a városüzemeltetési osztály nagyon sok lakossági megkeresést kapott korábban, melyekben azt kérték: rendezzék a táblák miatt kialakult helyzetet.  

- Korábban például a teniszpályánál található nagy kanyartól 40-nel lehetett menni a Bulgárföldig, ugyanakkor Pereces irányába 90-el lehetett menni ugyanezen a szakaszon, aztán a már említett kanyarban 90-ről 40-re kellett visszalassítani. Ezek az anomáliák is ésszerűsítve lettek – mondta a képviselő, aki köszönetet mondott a városüzemeltetés szakembereinek az elvégzett munkáért.

További hírek

Olvasnivaló