Ugrás a tartalomra

Fernando: most kezdődik a bajnokság legfontosabb szakasza

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. március 08. péntek 13:48
A PAFC lesz a DVTK labdarúgócsapatának vendége szombaton az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartottak.

Fernando Fernandez úgy fogalmazott, hogy „egy különösen fontos és kemény mérkőzés előtt állunk, most kezdődik a bajnokság legfontosabb szakasza, még tíz mérkőzés vár ránk”.

– Ugyanazért a célért harcolunk, mint a Puskás Akadémia, és külön motivál, hogy egy győzelemmel pontszámban utolérjük őket – mutatott rá a piros-fehérek vezetőedzője. – Ellenfelünk tavasszal szebb arcát mutatja, a játékosok segítik egymást a pályán, csapatként sokkal jobban működnek.

Saját csapatáról szólva úgy fogalmazott, a nyolc mérkőzésen keresztül őrzött veretlenségi sorozat lezárult. – Amikor egy csapat ilyen sok gólt kap, akkor valami mindig rosszul működik, ezért változtatni kell, ezen dolgoztunk az edzéseken. Az biztos, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtani, nem lehetnek olyan nagy kilengések, mint korábban. A bajnokság eleje óta tudjuk, egy hosszú, és nehéz idény áll előttünk, aminek a végén a vonal fölé kell kerülni. A 12 csapatos bajnokság sajátja, hogy rendkívül szoros a mezőny - csak az FTC és a Vidi emelkedik ki -, a többiek közül bárki legyőzhet bárkit, mint ahogy az meg is történt az elmúlt hetekben – fűzte hozzá.

A diósgyőriek két idegenbeli találkozó után térnek vissza Az év stadionjának megválasztott DVTK Stadionba, ahol legutóbb egy nagyszerű eredményt értek el a hazaiak. – Az akkor megkezdett útra kell visszatalálni – hangoztatta Fernando. – A hazai mérkőzések számunkra kiemelten fontosak, mert szurkolóink támogatásával nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelet. A Honvéd elleni kiváló atmoszférát szeretnénk ismét átélni, ezért most is a három pont megszerzéséért lépünk pályára, mert szükségünk van minden győzelemre a céljaink eléréséhez.

Radoki János, a PAFC vezetőedzője is elismerte, hogy kétségtelenül fontos összecsapás vár a csapatokra, de sorsdöntőnek azért nem nevezné a találkozót. – Ellenfelünknél több egykori PAFC-játékos, illetve Puskás-akadémista is van a keretben, őket minden bizonnyal komoly bizonyítási vágy fűti majd. Az eddigi teljesítményünket hullámzónak ítélem, hiszen voltak mérkőzéseink, amelyeken jól futballoztunk, s volt olyan is, amikor nem azt láttam viszont a pályán, amit szerettem volna. Úgy gondolom, azonban, egy új edző érkezésekor teljesen normális, hogy a csapat nem képes egyből folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni – mondta.

Hozzátette: nem téveszti meg őket a diósgyőriek Újpesten és az Üllői úton elszenvedett súlyos veresége, hiszen élcsapatoktól kaptak ki; ezt megelőzően remek sorozatot építettek, s hozzájuk hasonlóan egy olyan kiváló csapatot is le tudtak győzni, mint a Vidi. – A Diósgyőr mindössze három ponttal áll mögöttünk, s fantasztikus közönsége előtt nyilván mindent megtesz azért, hogy feledtesse az elmúlt két forduló fiaskóit, úgyhogy egyáltalán nem számítok könnyű meccsre – fűzte hozzá Radoki János.

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában március 9-én, szombaton délután 5 órától fogadja a DVTK a Puskás Akadémia FC csapatát. A nemzetközi nőnap alkalmából a hölgyek iránti tiszteletük és megbecsülésük jeleként a DVTK vezetése úgy határozott, hogy a női szurkolók a szombati mérkőzést ingyenesen tekinthetik meg. Az akció a VIP kivételével minden szektorra érvényes. A hölgyek számára ingyenes technikai jegy váltása szükséges, ami csütörtök déltől a mérkőzés kezdetéig a DVTK jegypénztáraiban igényelhető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!