Ugrás a tartalomra

Fogyatékkal élőknek szervezett úszóversenyt a Swimming Pentathlon Club

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 12. vasárnap 20:34
Veled Közösen címmel rendezett enyhén és közepesen sérült, fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek részére úszóversenyt a Swimming Pentathlon Club szombaton a Kemény Dénes Sportuszodában. 

Habsburg György, Magyarország rendkívüli nagykövete, a verseny fővédnöke érdeklődésünkre elmondta, egy-egy ilyen kisebb verseny ugyanolyan fontos, mint egy világbajnokság, hiszen ez felkészíti a résztvevőket a következő nagyobb, akár országos vagy nemzetközi versenyekre. Mindenki, aki itt rajtkőre állt a legjobbat hozta ki magából. Egy ilyen verseny nagy önbizalmat ad a gyerekeknek, és rengeteget jelent nekik az, hogy megmutathatják a tehetségüket a világnak. 

Beregi László képgalériája

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, az úszóverseny védnöke is szívesen jött el a rendezvényre, hiszen – mint fogalmazott - a cél az, hogy mindenki sportoljon. - Legyen szó akár élsportolókról, akár fogyatékkal élőkről, fiatalokról, kicsikről, nagyokról, a sport rendkívül fontos – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: - Nagyon fontos, hogy megálljunk, és mindenkivel törődjünk. Hiszen ha nekünk az a fontos, hogy mindenki sportoljon, akkor a fogyatékkal élőket is támogatni kell. 

Mint fogalmazott, egy-egy ilyen versennyel kiváló alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a sport és az egészséget életmód fontosságára. – Az egyetlen egy eszköz a kezünkben a sport, ha meg akarjuk őrizni az egészségünket. Ezt minél közelebb kell vinni mindenkihez, mert csak így válhat egészségesebbé a társadalmunk – hangoztatta Szabó Tünde.  
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!