Ugrás a tartalomra

Látni és látszani – a balesetek megelőzése érdekében ellenőriznek

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 20. szerda 15:51
Segíteni a balesetmentes közlekedést a miskolci és környékbeli utakon – ez volt a célja annak a közlekedés biztonsági ellenőrzésnek, amelyen elsősorban a téli autózáshoz szükséges eszközök meglétét és állapotát ellenőrizték a rendőrök.

Hamar sötétedik, köd lehet, romlanak a látási viszonyok – mindezek óvatosságra kell, hogy intsék az autósokat, akiknek fel kell készülniük a megváltozott viszonyokra.

A Miskolc Televízió riporterének tapasztalatai szerint együttműködve, türelemmel fogadták az autósok az akciót. Mint mondták, kellenek az ellenőrzések, hogy mindenkit ráébresszenek a mostoha időjárás miatt szükséges biztonságtechnikai eszközök beszerzésére. Fontos, hogy kéznél legyen mindegyik, ha szükség van rá.

Fotó: Parai Roland

Megfelelő világítás, gumik állapota, fagyálló megléte, ablakmosó fagyáspontja – többek között ezeknek a biztonságtechnikai eszközöknek az állapotát ellenőrizték a rendőrök Miskolcon, a József Attila utca egy szakaszán, ezúttal egy ismert miskolci márkakereskedés szakembereinek segítségével.

– Két technikus kollégával vettünk most részt ebben az akcióban – mondta el Fekete Károly, a Mercedes-Benz Miskolc képviselet-vezetője. – Ők ellenőrzik a gépjárművek világításának a működését, a gumiabroncsok megfelelő állapotát, és mindezekről egy állapotvizsgálati jegyzőkönyvet adnak a sofőröknek.

A rendőrség célja az akcióval a balesetek megelőzése, a Látni és látszani kampányuk ennek érdekében zajlik az utakon. Pitkó László, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, gyakorlatilag egy ingyenes átvizsgálást végeznek.

– Megvizsgáljuk azt, hogy ablakmosófolyadékkal föl van-e töltve a jármű, vagy, hogy az ablaktörlő lapátok, a lámpák, a gumik megfelelő minőségűek-e. Az ellenőrzések folytatódnak a megye útjain, de mindig máshol, más-más helyszíneken – tudatta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!