Ugrás a tartalomra

Sarkvidéki levegő tart felénk

idokep.hu
Utoljára módosítva
2019. május 02. csütörtök 11:52
Hétvégére viharos széllel novemberi időt hoz a májusi hidegfront.
Fotó: Pedro84 /Püspökladány/

Csütörtök lesz a hét legmelegebb napja, a maximumok 19 és 24 fok között alakulnak – írja részletes heti előrejelzésében az idokep.hu. Országszerte több órára kisüt a nap, csak északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan egy-egy zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél ugyanakkor többfelé élénk, erős lesz. Pénteken már gyakrabban lesz felhős az ég, többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. 

Hétvégén jelentősen átalakul időjárásunk. Nyugat-, Északnyugat-Európa fölött egy úgynevezett blokkoló anticiklon alakul ki, amelynek keleti oldalán nagy mennyiségű hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg indul meg dél felé.

Szombaton nyugaton, északnyugaton tartós eső, máshol záporos-zivataros csapadék lesz jellemző. Ezen a napon még nem számíthatunk viharos légmozgásra, és nyugaton, északnyugaton 12-16, máshol még 17-22 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra a Dunántúl nagy részét elárasztja a hideg levegő. Az erős, viharos északi-északnyugati szélben itt mindössze 6 és 11, máshol még 12 és 20 fok között tetőzik a hőmérséklet. Eső, zápor sokfelé várható, több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúl nyugati felén hópelyhek is keveredhetnek az esőbe, a hegycsúcsokon pedig átmenetileg vékony hólepel is kialakulhat. A következő hét elején talaj menti fagy is lehet a a Dunántúl szélvédett tájain.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!