Ugrás a tartalomra

Telefonon csalta ki a miskolci férfi pénzét az elítélt

Utoljára módosítva
2020. október 20. kedd 09:48
Börtönből jött a nyereményt ígérő hívás.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen csalás bűntette miatt - tudatja keddi sajtóközleményében a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség. A vádlott 2017. december hónap elején szabadságvesztés büntetését töltötte büntetés-végrehajtási intézetben. A délelőtti órákban, a zárkában a birtokában lévő mobiltelefonba betette a zárkatársa SIM-kártyáját, és a telefonnal felhívott egy miskolci lakos férfit.

Képünk illusztráció

Egy távközlési cég képviselőjének adta ki magát, és azt közölte a férfival, hogy nyereménysorsoláson 75 000 Ft-ot nyert, hogy ehhez a pénzhez hozzájusson, menjen el a lakóhelyéhez legközelebb eső bankautomatához és a bankkártyájával a vádlott által bediktált számsorokat üsse be. 

A sértett jóhiszeműen eleget tett a felhívásnak, a vádlottal folyamatos telefonos kapcsolattartás mellett elment egy automatához, és beütött összesen öt, a vádlott által diktált számsort, ezek viszont tényleges banki tranzakciók voltak, amelyből négy volt sikeres, egy pedig sikertelen. A sértett ezután jött rá arra, hogy nyereménye helyett a vádlott SIM-kártyájára töltött fel összesen négyszer 15 000 Ft-ot, így 60 000 Ft kára keletkezett.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.
 

További hírek

Olvasnivaló