Ugrás a tartalomra

Úsztak a kis hajók a Szinván

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 21. péntek 16:25
Súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek és kis hajóik voltak a főszereplői annak a társadalmi érzékenyítő programnak, ami a Szinva teraszon volt délután. A projektet a Miskolci Tankerületi Központ valósította meg.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek és családjuk megismerését, továbbá elfogadásuk elősegítését célozta meg a „Hahó! Hajó!” című program, ami egy kéthetes napközis tábor záró programja volt.

A programon Kiss János alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. – Nagyon örülök, hogy a „Hahó, hajók” ebben az évben is vízre szállnak jelképesen és a valóságban is, és elviszik innen az üzenetet a városokon és országokon keresztül egészen a végtelen tengerig. Az üzenetet a feltétlen szeretetről. Elviszik az üzenetet, hogy Miskolc egy olyan város, ahol létezik a feltétel nélküli szeretet, ami mindenkinek jár – mondta a politikus. – Ez a két hét mögöttetek arról szólt, hogy a szeretet nem válogat, a szeretet végtelen és a szeretet soha el nem fogy. Ez a szeretet adott örömet, nevetést, lehet, hogy néha könnyeket is csalt elő és elérzékenyülést, de erőt adott a holnapra. És évtizedekre hálót szőtt közétek, amiben sokáig lehet majd ringatózni – mondta Kiss János, aki gratulált a Miskolci Tankerületi Központnak ehhez a nemes vállaláshoz és további jó pihenést kívánt a nyárra mindenkinek.

Tózsa-Rigóné Nagy Judit, a Miskolci Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese elmondta, a Miskolci Tankerületi Központban tavaly indult ez a nagyszabású, európai uniós projekt. – Ez a fogyatékos gyerekeket ellátó intézmények szakmai megújulását, a szülők számára kompetenciahatárok bővítését és az ezekben az intézményekben tanuló gyerekek számára olyan élményforrás nyújtását célozza, amely a hétköznapi életből való kilépést teszi lehetővé. A mai napon azokra a súlyosan halmozottan fogyatékos gyerekekre szeretnénk irányítani a figyelmet, akik a miskolci Éltes Mátyás Általános Iskolában tanulhatnak, ami már önmagában véve is hatalmas dolog – mondta az igazgatóhelyettes.

A tábor során olyan programokat kínáltak a gyerekeknek, amelyek révén tapasztalatot szerezhettek a számukra ritkán elérhető világ egy-egy kis szegmensében (kirándulóhelyek, közösségi terek, vadaspark stb.). Önkéntesek bevonásával külön figyelmet szenteltek annak, hogy a tábor teret kínáljon a gyermekek egyéni szükségleteire épített tevékenységstruktúra gazdagításának, szociális adaptációjuk fejlesztésére, ezzel együtt szüleik számára a nyári táborozás alatt néhány órányi felszabadultságot garantáljon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!